Dette bør vel fungere bra med eit vanleg gjæringskar?
Ja. Det er "standard" 85 cm høyt. lager du ei hylle i flukt med kompressoren får du nok akkurat inn gjærlåsen.
Dette bør vel fungere bra med eit vanleg gjæringskar?
Ville gått for en 308 eller 310. Prisforskjellen opp til 308 er ikke så stor, og da får du både kjøl og varme. Selv om du ikke trenger den andre utgangen nå så vet du ikke at du ikke gjerne vil ha den i fremtiden. Den kan f.eks styre ei vifte pr nå, f.eks.Eg ynskjer eigentleg ikkje brygge meir enn 20 liter vanlegvis, men er jo veldig fint å ha moglegheita til å makse utbyttet. Bør eg heller gå for ein UT-300 i og med dette skal stå i ei stove med romtemperatur?
Ser det for meg. Hadde du med gjærlås?Når jeg kjøpte mine gjæringsskap så tok jeg med meg ei 30liters gjæringsbøtte i butikken. Skal se du får hjelp fort når du begynner å dra ut hyller å stappe ting inni skapene deres. #nokølapp
Oh yes, både vanlig og duplex...Ser det for meg. Hadde du med gjærlås?
Da hadde du vel muggsporer i kjøleskapet fra før. Vanskelig å unngå. Brenning ikke nødvendig, men bildet var kult.Ølsølet ble liggende på glasshylla, hvor mugg velvillig slo seg ned.
Hva er faren for at muggsporer kan finne veien inn i framtidige øl og ødelegge det? Etter en innvendig vask, så klart.
En Kinnflaske som lå til karbonering i kjøleskapet over jula ble overkarbonert og det ble presset øl ut gjennom korken (lengre historie om hvorfor akkurat den ble overkarbonert, ikke relevant nå). Ølsølet ble liggende på glasshylla, hvor mugg velvillig slo seg ned. Har tatt ut hylla og vasket den og flaskene som lå der.
Hva med resten av kjøleskapet? Gjærer også i dette skapet. Hva er faren for at muggsporer kan finne veien inn i framtidige øl og ødelegge det? Etter en innvendig vask, så klart. Kill it with fire? Mest interessert i å beholde kjøleskapet, naturligvis.
Du får vel plass til en minimesk med omtrent 2 kg i en 8-literskjele. For en del øltyper kan du strekke det til 20 liter. Foreslår at du koker vørteren fra minimesken med all humla i den ene kjelen og bare ekstraktet i den andre. Bruk en bryggekalkulator for å beregne bitterhet, med 20 liter som totalvolum, 6 liter (eller hvor mye du tør å koke) som kokevolum, og bare det maltet du har i gryta.Hvor stor gryte trenger man for å lage "partial mash" tenker nå til ca 20 liter ferdig øl. Har ikke mulighet til Biab, det hadde vært noe det, men ser at det er potensiale i denne type brygging. Så en oppskrift som anbefalte 15 liters kjele... Går det an å dele opp hele oppskriften i 2 kjeler? Ala 2 på 8 liter, og hva skjer i så fall i forhold til humlen? Deles den og opp i 50/50? Mange spørsmål som vanlig, setter utrolig pris på svar.
Takk for svar. Godt å vite at det kan gå . Er helt bitt av bryggebasillen!Du får vel plass til en minimesk med omtrent 2 kg i en 8-literskjele. For en del øltyper kan du strekke det til 20 liter. Foreslår at du koker vørteren fra minimesken med all humla i den ene kjelen og bare ekstraktet i den andre. Bruk en bryggekalkulator for å beregne bitterhet, med 20 liter som totalvolum, 6 liter (eller hvor mye du tør å koke) som kokevolum, og bare det maltet du har i gryta.
Også kan du sette en 36-litersgryte på ønskelista.
Hehe.Samboeren er lei av å høre om øl