Tråden for dumme spørsmål.

Hei
Ettersom dette er tråden for dumme spørsmål hiver jeg meg ut i det.

Har første batch brygget(Ink and dagger) tilsynelantende trygt over på fat. Under karboneringen(i kjøleskap på 10 PSI) er det jo eksepsjonelt vanskelig å ikke skulle smake en gang i blant. Fatpakka jeg har kjøpt inkluderer picnickran så det er denne som er i bruk nå.
Hva er vanlig å gjøre med krana etter en smaksprøve, fjerne den eller la den henge?

Ulemper jeg ser ved å la den henge er f.eks. at ved et plutselig brudd på slangen i f.eks. skjøtene vil jo all ølen forsvinne ut av fatet i tillegg til at co2-flaska og vil tømmes.

Ønsker jo derfor ikke å la den henge.

Men dersom den kobles fra, er det da noe jeg trenger å tenke på annet enn vask av slangen og krana? Det står jo da øl i stigerøret som jo ikke burde være noe problem, men burde jeg bry meg noe om det som eventuelt er i ball-locken? Jeg får jo uansett ikke gjort noe med denne nå.

Beklager det som sikkert er helt banale ting fra en fersking.

Det er ikke nødvendig å la fatet stå med trykk hele tiden. Koble fra gassen, og koble til igjen når du skal tappe deg en øl.

Ta av picnickranen etter bruk. Skyll med StarSan om du kan. (lurt å lage seg noe du kan spyle gjennom kranen med). Evt skyll den med kaldt vann.

Øl i stigerøret kan du bare se bort fra.
 
673f9dff9950f8d92e98f577f4524817.jpg



Bror skall også opp. Det er i grunnen han so er sjef på bygginga .......,.,,,,
Sent from my iPhone using Tapatalk

ccea1b4d59ab777b655ae850b9a1810d.jpeg


God Morgen Brygge Norge



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Se etter E-stoffer i de lave 200-nummerne. Sorbinsyre og Kaliumsorbat er mye brukt.

På pakken til den jeg brukte står det: Ingredienser; Juice fremstilt fra konsentrat og vann. Varmebehandlet og aseptisk pakket.

That’s it. Når jeg sjekket tabellen for næringsinnhold blir jeg heller ikke klokere.
 
Har kun begrensede tall for drikkevannet her jeg bor, og i tillegg går vannet lange veier i rør før det kommer fram. Gir det særlig mening med vannjustering når man vet lite om vannet? Har jerninnhold, pH, alkalitet og kalsiuminnhold ut fra renseanlegg. Holder det? Hva er enkleste måte å komme i gang (det ser ut som jeg mangler vesentlige data som trengs i f.eks. kalkulatorene til brewersfriend).
 
Gjærer en Vestkyst nå som skulle hatt OG på ca 1070, jeg endte på 1062.
Den skal ned til 1015, men målte i dag en uke etter den ble brygget, og den er på ca 1010-1009!
Så, da ender jeg jo opp med ca % som jeg skal allikevel.

Har dette noe og si på det endelige resultatet i smak?
Smakte bra forøvrig.
 
Gjærer en Vestkyst nå som skulle hatt OG på ca 1070, jeg endte på 1062.
Den skal ned til 1015, men målte i dag en uke etter den ble brygget, og den er på ca 1010-1009!
Så, da ender jeg jo opp med ca % som jeg skal allikevel.

Har dette noe og si på det endelige resultatet i smak?
Smakte bra forøvrig.
Høres nesten ut som du har meska på lavere temperatur enn planlagt. Du vil jo få et øl med tynnere kropp en planen var, men det kan jo absolutt bli godt øl allikevel.
 
Høres nesten ut som du har meska på lavere temperatur enn planlagt. Du vil jo få et øl med tynnere kropp en planen var, men det kan jo absolutt bli godt øl allikevel.

Hm, alright.
Får bare se hvordan det går.
Skal tørrhumles snart, og som sagt viket det veldig greit på smak.
 
Tilbake
Topp