Tråden for dumme spørsmål.

Min ekstrakt pale ale har stått til karbonering i 1 uke nå i 18 grader, nok skum og kullsyre. Men lukten minner meg om den samme som under tappingen, litt gjæraktig, smaker også litt i den retningen. Satte den i kjøleskapet for 5-6 timer siden. Noe åpenbart her?
 
Sist redigert:
Hei! Når det står to gjærtyper i en oppskrift, betyr det at man kan velge én eller skal man bruke begge?

Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
 
Hei! Når det står to gjærtyper i en oppskrift, betyr det at man kan velge én eller skal man bruke begge?

Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Kommer nok litt an på oppskriften (og oppgitt gjær), men jeg ville nok antatt at det var ment som valgmuligheter, særlig om oppskriften er fra en butikk eller lignende. Hvordan er oppskriften?
 
Fins det en app/nettside hvor du legger inn humlen du har, å den da finner oppskrifter du kan lage?

Jeg synes du fikk et par veldig gode svar:). Jeg regner med at du spurte fordi du lurer på hva du kan gjøre med de humlene du har, og for å teste svaret til @LarsUlv kan du lage en tråd med spørsmålet "Hva kan jeg bruke disse humlene til?".

Jeg tror du finner ut at denne app'en funker:).
 
Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.
 
Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.
Gjær den i 4 dager, overfør på fat med tørrhumle, å sett kjølig på dag 10-11
 
Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.

Det skulle gå bra, det der. Og sjøl om du skulle få hop creep pga. tørrhumlinga, så skulle ikke det bli noe problem når du fater, og ølet sikkert skal drikkes innen kort tid.
 
Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.

Ville heller ha rista in co2 ;)
 
Holder på å brygge en IPA som skal være på fat 17mai. Det er bare 13 dager til nå, så er litt skeptisk på om jeg når dette. Noen som har gode tips for å klare dette? Gjæres med 2pk US05 på 24L. 12 dager på gjæringskaret, så riste inn oksygen kvelden før? Kan vell sikkert glømme å cold crashe, men vil helst ikke servere grumsete øl på nasjonaldagen.
Riste inn oksygen kvelden før...?

Edit: Kalvatn har nok svaret ja :)
 
Tilbake
Topp