Oppdatering på brygget fra vørterøl/DME-starteren:
Den var tydelig godt i gang (skum og krausenring synlig gjennom siden av bøtta). Normalt lar jeg starterne mine gjære ferdig, slik at jeg kan dekantere vekk mye av startervørteren, men her tok jeg sjansen på å pitche hele greia. Nå, kun 20 timer etter, er gjæringen godt i gang. Pitchet på litt høyere temp enn planlagt (ca 20 grader vs 16 grader), men skapet står på 16, og temperaturen på gjæringskaret er 19,5 grader, som er innenfor de 20 gradene jeg helst ikke skal for mye over på grunn av uønskede gjærestere. Det luktet faktisk godt i gjæringsskapet. Nå håper jeg bare at været ikke f-er opp for mye igjen. I fjor sommer fikk jeg i flere brygg for varm gjæring pga. høye utetemperaturer. Tenkte at å brygge i april var trygt, men nå ser jeg igjen det er meldt dagtemperaturer på over 20 grader... mulig jeg skal gå helt over til brygging med kveik...
Jeg er spent på hvor mye vørterølen vil påvirke smaken (0,33 i 15 liter relativt lys øl), men øl blir det uansett.
Den var tydelig godt i gang (skum og krausenring synlig gjennom siden av bøtta). Normalt lar jeg starterne mine gjære ferdig, slik at jeg kan dekantere vekk mye av startervørteren, men her tok jeg sjansen på å pitche hele greia. Nå, kun 20 timer etter, er gjæringen godt i gang. Pitchet på litt høyere temp enn planlagt (ca 20 grader vs 16 grader), men skapet står på 16, og temperaturen på gjæringskaret er 19,5 grader, som er innenfor de 20 gradene jeg helst ikke skal for mye over på grunn av uønskede gjærestere. Det luktet faktisk godt i gjæringsskapet. Nå håper jeg bare at været ikke f-er opp for mye igjen. I fjor sommer fikk jeg i flere brygg for varm gjæring pga. høye utetemperaturer. Tenkte at å brygge i april var trygt, men nå ser jeg igjen det er meldt dagtemperaturer på over 20 grader... mulig jeg skal gå helt over til brygging med kveik...
Jeg er spent på hvor mye vørterølen vil påvirke smaken (0,33 i 15 liter relativt lys øl), men øl blir det uansett.