Tråden for dumme spørsmål.

Det høres ut som en klassisk villgjærinfeksjon, det der:(. Men det er litt usikkert med sånne fjerndiagnoser, så hold håpet oppe - og følg nøye med på det som skjer. Flaskebomber er i alle fall det siste du vil ha.

Er det en infeksjon, vil ølet være drikkelig en stund. Men det utvikler seg en spesiell smak som etter hvert trer nokså tydelig fram som en usmak. Så i fall det er en infeksjon: Drikk det så lenge du synes det er ok. Farlig/usunt er det uansett ikke.

Alegjær legger også fort et lag på bunnen av karet, så heng deg ikke opp i det der. Overgjæret/undergjæret er et misvisende begrepspar.
Håper ikke det er det det er, jeg putta en I kjøleskapet i går å den var helt fin i dag.
 
Kan hende det fortsatt gjærer da, den er på 9.5% tross alt, å jeg har forstått det sånn at karbonering tar lengre tid da.
Men uansett så bryr jeg meg ikke så veldig mye, europris øl i romtemp tross alt. Har mye bedre øl til gjæring nå. :)

Det er jo bra - og man skal ikke gråte over spilt øl;). Men det er ikke så dumt å prøve å finne ut av hvorfor dette skjer. Det kan være en del å lære av det.
 
UFO i gjærstarter m/1318 LA, noen som har sett lignende og vet hva det kan være?
b6640519873f2d041688a82cc7e0e799.jpg
 
Hehe. Er den kokt, spiller det ingen rolle.
Det jeg var redd for er om det kan være starten på en infeksjon eller noe. Ligner også skummelt på en tynn lang mark men pleier ikke å bruke kolben som blomsterpotte heller...
Må være noen plaststrimler fra gjærpakken håper jeg
 
Det ser ut som tråd/hyssing? Åpnet noen maltsekker i det siste?
Starter blir laget et annet sted enn der malten oppbevares og finner det usannsynlig at noe har kommet ned i kolben utenom det som var inni gjærpakken(smackpack fra wyeast).
Kjenner ikke igjen fargen fra pakken heller, kritthvit og ca. halvparten av tykkelsen til en tanntråd...
Ser det er flere mindre eksemplarer nå...Får smake på den i morgen og håpe jeg ikke får mark
 
Starter blir laget et annet sted enn der malten oppbevares og finner det usannsynlig at noe har kommet ned i kolben utenom det som var inni gjærpakken(smackpack fra wyeast).
Kjenner ikke igjen fargen fra pakken heller, kritthvit og ca. halvparten av tykkelsen til en tanntråd...
Ser det er flere mindre eksemplarer nå...Får smake på den i morgen og håpe jeg ikke får mark

Hvis du får mark så kan du iallefall dra og fiske.

Har aldri sett sånt før, men har ofte sett svarte flak i WY smacks.
 
Okei, nå har jeg tørrhumlet en Australian pale ale. Jeg valgte å ikke bruke en humlepose denne gangen, fordi jeg ikke ville miste noe smak (da det var en fast mengde med i et kit jeg kjøpte)
Nå lurer jeg på om jeg faktisk får fjernet det,
gjæret jeg bruker gjærer i toppen og fra utsiden av karet ser det ut til at humlen også ligger der. (men vil ikke åpne å se).
Har Google dette men alt jeg fikk ut av det var noen som nevnte "cold crashing", I et par dager ville fungere. Er det bare å kjøle ned ølet før flasking så det synker?
Eller om det er noe annet å gjøre.
Jeg skal flaske til søndag så jeg svetter litt pga dette.
 
Okei, nå har jeg tørrhumlet en Australian pale ale. Jeg valgte å ikke bruke en humlepose denne gangen, fordi jeg ikke ville miste noe smak (da det var en fast mengde med i et kit jeg kjøpte)
Nå lurer jeg på om jeg faktisk får fjernet det,
gjæret jeg bruker gjærer i toppen og fra utsiden av karet ser det ut til at humlen også ligger der. (men vil ikke åpne å se).
Har Google dette men alt jeg fikk ut av det var noen som nevnte "cold crashing", I et par dager ville fungere. Er det bare å kjøle ned ølet før flasking så det synker?
Eller om det er noe annet å gjøre.
Jeg skal flaske til søndag så jeg svetter litt pga dette.

CC (Cold Crash) funker. Hvis du ikke har muligheten så ikke svett det. Kanskje du får noe humle over på flasker. Men det trenger ikke bli med over i glasset hvis flaska står kaldt før bruk.
 
Tilbake
Topp