Corneliusfat lekker!!

Glensen

Norbrygg-medlem
Hei!

Tappet Kølsch over på Corneliusfat 19L. Oppdaget nå at fatet lekker sakte men sikkert. Har feilsøkt, men mye tyder på at fatet er defekt. Har stått kaldt, ca 5 grader.

Spørsmål: Kan jeg varme opp fatet til ca 21 grader og tappe ølet over på flasker og bruke karboneringsdrops, eller er det bare og helle ut og brygge nytt?

Mvh
Glenn
 
Hei!

Tappet Kølsch over på Corneliusfat 19L. Oppdaget nå at fatet lekker sakte men sikkert. Har feilsøkt, men mye tyder på at fatet er defekt. Har stått kaldt, ca 5 grader.

Spørsmål: Kan jeg varme opp fatet til ca 21 grader og tappe ølet over på flasker og bruke karboneringsdrops, eller er det bare og helle ut og brygge nytt?

Mvh
Glenn

Fin du ut kvar det er lekkasje ?

Skal vel ikkje vere problemer å tappe ølet på 5 grader for så å sette flaskene varmt ?




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Har tittet på pakninger m.m men alt ser riktig ut. Fatet sto på 2 bar med Star San blanding en uke før jeg tappet og da var alt tett.
Prøver en gang til :)
 
Du trenger uansett (trolig) et nytt fat. Etter kjøp av nytt fat, fyller du det med StarSan, og presser ut dette med co2. Deretter kobler du ølinn-på-ølinn og presser ølet over på nytt fat.
Dersom du skal ha dette på flaske, må du først vurdere hvor mye co2 som nå finnes i ølet. Dersom det er ferdig karbonert, kan du (mottrykks) fylle det rett på flaske uten ny karbonering. Anbefaler at du fyller helt fult for å redusere oksidering. Det er ikke så pent å se helt fulle flasker, men ...
 
Du trenger uansett (trolig) et nytt fat. Etter kjøp av nytt fat, fyller du det med StarSan, og presser ut dette med co2. Deretter kobler du ølinn-på-ølinn og presser ølet over på nytt fat.
Dersom du skal ha dette på flaske, må du først vurdere hvor mye co2 som nå finnes i ølet. Dersom det er ferdig karbonert, kan du (mottrykks) fylle det rett på flaske uten ny karbonering. Anbefaler at du fyller helt fult for å redusere oksidering. Det er ikke så pent å se helt fulle flasker, men ...

Ølet så helt dødt ut. Ikke tegn til co2. Vi prøver! :)
 
Hei!

Tappet Kølsch over på Corneliusfat 19L. Oppdaget nå at fatet lekker sakte men sikkert. Har feilsøkt, men mye tyder på at fatet er defekt. Har stått kaldt, ca 5 grader.

Spørsmål: Kan jeg varme opp fatet til ca 21 grader og tappe ølet over på flasker og bruke karboneringsdrops, eller er det bare og helle ut og brygge nytt?

Mvh
Glenn
Regner med att du har latt fatet stå med co2 tilkoblet lenge nok, spør bare for sikkerhetsskyld, lekkasje finner du fort ved å spraye star sand på utsiden av koblinger og lokk osv. Når fatet er trykksatt, da bobbler det med en gang der lekkasjen er.
 
Tilbake
Topp