Du har ikkje såtte flaska kaldt samtidig tilfeldigvis?Det er ganske tungvindt, hos meg, å skru av regulatorenffor å få veid flaska. Så det er ingen indikator på at det begynner å bli tomt altså?
Du har ikkje såtte flaska kaldt samtidig tilfeldigvis?Det er ganske tungvindt, hos meg, å skru av regulatorenffor å få veid flaska. Så det er ingen indikator på at det begynner å bli tomt altså?
Tare er vekt av tom flaske. Så spørst om du må få tak i litt Co2Nei, flaska står utenfor kjøleskapet i romtemperatur. Fikk koblet av, her var det mange tall gitt:
8,64kg
6,75kg (kan være 3,75kg)
Er det full og tom?
Edit: det kan ikke stemme for flaska veier 8,949kg
Vis vedlegget 45855
Ja da har jeg ca 300 gram, hvor mye går det på å karbonere 2 19L fat, sånn ca.?Tare er vekt av tom flaske. Så spørst om du må få tak i litt Co2![]()
Vol CO2 x 1,96 x 19LJa da har jeg ca 300 gram, hvor mye går det på å karbonere 2 19L fat, sånn ca.?
Bah, får vel kaste meg i bilen daVol CO2 x 1,96 x 19L
Var det som ante meg, nåvel, oppi det hele så hadde jeg flaks. Jeg fatet 2 øl og begge fatene ble fylt med starsan og dyttet ut med gass, fikk kobla de på og satt trykk før jeg la merke til at nåla hadde rørt seg. Etter at jeg bestemte meg for å koble av flaska og dra å fylle åpnet jeg ventilen og det var ikke mer en en gode 10-15 sekunder og den var tom. Kjedelig om det hadde skjedd mitt i fatingaEn tommelfingerregel er at manometeret viser 50 så lenge det er komprimert (les: flytende) CO2 i flaska. Etter det synker det raskt da ‘hele’ volumet da er gass.
Dvs. når det synker under 50, bør du ha en reserveflaske, eller starte prosess med fylling![]()
Det høres absolutt ikke normalt ut, jeg har tilt og de avviker jevnt med 0,6 grader fra Inkbirden min, men utover det er det aldri mer enn 18,4 på tilten om inkbirden er stilt inn på 19, så det der ville jeg sjekket asapDagens dumme spørsmål:
- Brygget en IPA med OG 1.053 (ca 45 liter) i dag og tilsatte 3 pakker US-05 ved 25C rett i karet uten rehydrering (rørte det inn med en pinne da det havnet oppå et skumlag).... Dette var ca kl 14:30.
Jeg lot kjøleskapet trekke temperaturen ned til 20C (gjæringstemepratur), og når jeg sjekket Tilt-data i Brewfather rundt kl 18 så så alt greit ut... Temperaturen hadde kommet seg ned til 20C...
Etter hvert som kvelden har blitt eldre har temperaturen bare fortsatt å stige... Å stige... 25.6 C og still going strong...
Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt bekymret... Har jeg feilprogrammert STC-1000+ slik at den kjører temp helt i taket - eller er dette stormgjæringsfasen jeg ikke har observert før (første brygg med tilt hydrometer)....
Er forøvrig på nattevakt frem til kl 10 i morgen tidlig så får ikke sjekket hva som faktisk foregår før da!
Det høres absolutt ikke normalt ut, jeg har tilt og de avviker jevnt med 0,6 grader fra Inkbirden min, men utover det er det aldri mer enn 18,4 på tilten om inkbirden er stilt inn på 19, så det der ville jeg sjekket asap![]()
Ja der er vi enige, jeg burde nok presisert det, jeg tror tilten din er riktig og at styringa feiler. Hva har du satt STC'en på? Altså hvor langt får det stige/synke før den slår inn?Takk. Jeg mistenker for øvrig ikke at tilten måler feil temperatur men at STC-1000+ ikke er programmert riktig slik at den kjører på med varme i stedet for kjøling.... Men så vet jeg jo at gjæringen kan være ganske intens og bringe opp temperaturen mye, men har ikke nok erfaring til å vite om +5C er normalt etter 8-10 timer eller ikke![]()
Ja der er vi enige, jeg burde nok presisert det, jeg tror tilten din er riktig og at styringa feiler. Hva har du satt STC'en på? Altså hvor langt får det stige/synke før den slår inn?
Dagens dumme spørsmål:
- Brygget en IPA med OG 1.053 (ca 45 liter) i dag og tilsatte 3 pakker US-05 ved 25C rett i karet uten rehydrering (rørte det inn med en pinne da det havnet oppå et skumlag).... Dette var ca kl 14:30.
Jeg lot kjøleskapet trekke temperaturen ned til 20C (gjæringstemepratur), og når jeg sjekket Tilt-data i Brewfather rundt kl 18 så så alt greit ut... Temperaturen hadde kommet seg ned til 20C...
Etter hvert som kvelden har blitt eldre har temperaturen bare fortsatt å stige... Å stige... 25.6 C og still going strong...
Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt bekymret... Har jeg feilprogrammert STC-1000+ slik at den kjører temp helt i taket - eller er dette stormgjæringsfasen jeg ikke har observert før (første brygg med tilt hydrometer)....
Er forøvrig på nattevakt frem til kl 10 i morgen tidlig så får ikke sjekket hva som faktisk foregår før da!
05 skal kunne fikse det der, så ikke fortvil. Men med enhver annen aktuell gjær ville du nok måttet regne med en del fusel og andre utriveligheter.
Nå bruker jeg en ferdig snekra ITC-308 så dette er kanskje et dumt spørsmål, men viser STC'en hva nåværende grad er?Den skal være satt til å holde 20C med en hysterisis-setting på 0,5C. Jeg verifiserte at set-point var 20C før jeg forlot bryggeboden og tilt-data viser jo at den jobbet seg ned til (og holdt) denne temperaturen initielt, så det ser jo ut som den var programmert riktig også....
STC-proben er forøvrig ført inn i et temperaturmålings-rør i gjæringstanken (SS brew bucket) og bør således ha samme forutsetninger som tilten for korrekte målinger....