Er gjæren min infisert?
Jeg satte en starter for noen dager siden, som har stått to dager i kjøleskap, da jeg dekanterte ølet så jeg at gjærkaken hadde flere "klumper" som kunne minne om mugg, men de hadde ca samme farge som gjæren og gjærkaken var vanskelig å løse opp i resten av ølet, det ble mye klumper type gammel melk.
Gjæren er WLP028 og dette er starter nr to, og restene av første starter var satt på kjøling 13/3-20, den så helt fin ut da jeg satte den i helga, men luktet litt mye gjær...
Er det vært å hive dette i et brygg i morgen, eller bør jeg skaffe ny gjær?

Jeg satte en starter for noen dager siden, som har stått to dager i kjøleskap, da jeg dekanterte ølet så jeg at gjærkaken hadde flere "klumper" som kunne minne om mugg, men de hadde ca samme farge som gjæren og gjærkaken var vanskelig å løse opp i resten av ølet, det ble mye klumper type gammel melk.
Gjæren er WLP028 og dette er starter nr to, og restene av første starter var satt på kjøling 13/3-20, den så helt fin ut da jeg satte den i helga, men luktet litt mye gjær...
Er det vært å hive dette i et brygg i morgen, eller bør jeg skaffe ny gjær?
