Er det tett i åpning på det røret? Hvis ikke kanskje proben blir mer påvirket av temperaturen til luften rundt og da ikke måler rett når det blir stor forskjell mellom temperaturen til luft og vørter.
Det er ikke så lovende med sånn jojotemperatur, så du bør nok prøve å finne ut av stc'en til neste brygg.
Stc'en skal jo fikse det helt fint, det må være noe gæli som ikke er rett.Jepp. Jeg har faktisk kjøpt en Inkbird 308 Wifi som skal benyttes i stedet; men den er opptatt med å gjære en Pale Ale i øleskapet (som akkurat nå midlertidig er omgjort til gjæringsskap nr 2)
Stc'en skal jo fikse det helt fint, det må være noe gæli som ikke er rett.
Eller å sette kjøleskap kontakten i heater output på itc..Opplevde noe lignende på Brigeren min 9. april i år, fikk 26 grader ganske fort. Det viste seg at jeg ikke hadde plugget i kjøleskapkontakten til InkBirden.....Tok et døgn før jeg oppdaget feilen.
Steking av humle vil absolutt gjøre noe med aromaen, ja. Har ikke hørt om noen som praktiserer det.
Humle har antiseptiske egenskaper. Helt greit å tørrhumle uten å bruke starsan, vanlig renslighet holder. Slik du beskriver.
Det har jeg også gjort en gang, ja...Eller å sette kjøleskap kontakten i heater output på itc..
Men hvis kjøleskapet ditt ikke klarer å ta unna for stormgjæringa er det noe alvorlig gæærnt. Det burde jo kunne ta temperaturen i omgivelsene ned til omtrent null, og da bør ikke ølet klare å holde 25 grader over omgivelsene.Har konkludert med at det var stormgjæring som trakk temperaturen opp fra 20c til 25c i går. STC står innstilt på 20C og siden i morges har både STC, Tilt og BrewBucket-termometeret vist 19-20 grader.
Vis vedlegget 45887
Vis vedlegget 45888
Men hvis kjøleskapet ditt ikke klarer å ta unna for stormgjæringa er det noe alvorlig gæærnt. Det burde jo kunne ta temperaturen i omgivelsene ned til omtrent null, og da bør ikke ølet klare å holde 25 grader over omgivelsene.
Det er også min metode. Og med trykk er ikke 10-12C nødvendig temp for lagergjærFor øvrig skjønner jeg ikke at folk kobler til varmekilde dersom ønsket gjæringstemperatur er lavere enn romtemperatur. Det eneste du oppnår med det er yoyo-oppførsel der kjøle- og varmekilde kjemper mot hverandre. Bruk kun den ene, og la ambient temperature være "motpart'.
Med mindre du har egen brønn, så kan du ganske sikkert bruke "default" profilen i Brewfather. Hvis du vil ha dette presist, så kan du sende en e-post til kommunen og be om talla.Skal sette inn vannprofil på Brewfather, og har funnet verdiene fra kommunens hjemmeside. Noen som kan hjelpe meg å tolke/oversette slik at jeg får riktige verdier inn i Brewfather? Her er verdiene jeg kan endre i Brewfather;