loebrygg
Norbrygg-medlem
Jeg er blitt over gjennomsnittet opptatt av å holde meg unna O2 på kald side, jeg bruker vanlige bøtter og kjører lukket overføring. Jeg har tilt og pleier å tørrhumle i slutten av gjæringa sånn at noe O2 kan bli blåst ut. Jeg har også begynt med startere på alt av gjær, det sparer meg noen penger, men mest av alt er det gøy.
Spørsmålet ligger i at jeg satt en White IPA til gjæring i går med T-58 og den er allerede på 90% antatt utgjæring. Jeg har funnet ut at alt over 6 dager tørrhumling gir et preg jeg ikke foretrekker. Så da blir spørsmålet, hva er "lesser of two evils".
1. Tørrhumle i morra og fate etter 8 dager.
2. Vente med tørrhumling og leve med O2'en fra tørrhumlingen.
Så det er sagt, en oppgradering er uaktuelt, jeg har nettopp kuttet et hull mellom mancaven min og vaskerommet for å få kortest mulig vei til stor kurs og vann og kona er akkurat på vippen, så derfor må jeg velge den beste løsningen med det jeg har. Jeg liker tross alt å bo her og ikke i garasjen
Hva tenker dere er veien å gå her?
med tanke på oksygen så er det vel sikrest å tørrhumle så tidlig som mulig, mens den ennå er litt CO2 aktivitet