Petter Mandt
Norbrygg-medlem
Ja, gjør det samme, men det er jo ett hett tema. Noe av det første jeg møtte på vei inn i bryggehobbyen var ... la oss kalle det «advarseler» rundt Brülosophy sine «eksperimenter». Jeg synes det de gjør er interessant, men pga alle ... myter(?) rundt lager, har jeg vært konservativ. De to siste (lagere) jeg har brygget, kjørte jeg én på 14 C, (vanlig trykk), så én på 16C, men under trykk (ca 10 psi). Begge ble fine.Helt grei...sjøl gjærer jeg lagere nede på 11 grader..
Neste lager blir 30l + 10l, da tester jeg 10l på 18C, (har bare ett kjøleskap til gjæring).
Det som overbeviste meg var dette «eksperimentet»:
exBEERiment | Fermentation Temperature: WLP800 Pilsner Lager Yeast In A Pale Lager
Author: Marshall Schott Fermentation temperature interests me. For years, I was guided by the idea that cooler fermentations decreased the risk of off-flavor production and ultimately produced bett…
brulosophy.com