Espen A.
Norbrygg-medlem
Her kommer et spørsmål som det sikkert kommer mange svaralternativer til.
Jeg brygget en veldig tørrhumlet ipa.
I redsel for å få oksidert ipa ble det brukt askorbinsyre som antioksidant (tilsatt sammen med tørrhumle).
Det ble også brukt oksygenabsorberende korker, samt tappet rett fra karet og på flaske med sukkerbit.
Alt har gått strålende! Sålangt.
Nå skalndet smakes etter 2 ukers flaskekarbonering og 3 uker kald lagring.
1/3 av alle flaskene er litt annerledes.
Hoveddelen av føaskene er helt perfekte! Ingen u-noter, eller daff aroma. Rett og slett nydelig Neipa.
Men 30% av de som er åpnet hittil virker litt annerledes. De er litt daffere i aromaen. Ikke så lovlige og friske. De mangler rett og slett mye av tørrhumle preget. Smaken, kullsyra, utseende og alt er likt.
Det er jo nærliggende å tro at dette er infisert. Men da må det ha skjedd etter gjæringskaret. Og flaskene var flett nye. Vasket i krystallsoda og starsan rett før tapping. Jeg er svært nøye med renhold og har enda ikke hatt noe infisert.
Noen teori om hvorfor disse 30% er daffe i lukta?
(Ikke missforstå meg, de smaker fortsatt godt)
Enig med Holmentoppen, vent og se hva som skjer. Du kan vel uansett ikke gjøre noe for å redde de nå.
Sånn umiddelbart tenker jeg begynnende oksidering eller infeksjon, men det finner du ut av etter hvert (om de overlever så lenge da