Litt offtopic, men jeg likte de skiltene, har du lyst til å dele .stl'ene?Jeg har det som Steinar, men droppet hull i skapdøren. Har et stort firkantrør inni skapet som jeg har boret hull til tappekraner i.
Vis vedlegget 64002
Litt offtopic, men jeg likte de skiltene, har du lyst til å dele .stl'ene?Jeg har det som Steinar, men droppet hull i skapdøren. Har et stort firkantrør inni skapet som jeg har boret hull til tappekraner i.
Vis vedlegget 64002
Noe er det med at jeg har egentlig Kegland helt opp i halsen. Det er så mye halvveis med mange av produktene der hvor man har spart noe bittelite for å være marginalt billigere i utpris til kunder. Kulen i en rustfri tappekran trenger du aldri å bytte ut. Angående vasking av kraner så tar jeg det først når det begynner å dryppe, eller at det er treghet og vanskeligere å lukke krana. Steller man tuten på krana og børster opp mellom der som kommer luft til så er mye gjort, bakenfor pakningen står det øl med trykk på så luft kommer ikke til dit. Jeg har en sort ball lock med 6 mm slange på som jeg trykker ut bunnfall med før jeg kobler til kranene, det sparer mye sedimenter fra å legge seg i slanger, koblinger og kranen. 3 bar på smekkfullt fat, ball lock på i bare et halvt sekund for å ta av 2-3 desiliter med sedimenter.Det håper jeg også, men hva er det du tenker på som negativt med at "kulen" i kranen er i plastikk og ikke rustfritt stål?
Såvidt jeg har forstått så har det flere fordeler, den mest åpenlys er pris, både på selve kranen men også for en ny kule om den bør skiftes ut.
Dessuten så er jo kulene som sitter i inter/ultratap og perlick kranene avhengig av en o-ring for å være "forward sealing" og derfor mer utsatt for øl som tørker ut, kriker og kroker bakterier osv kan legge seg i og som videre gjør vask og vedlikehold av de mer tungvindt.
Jeg kan forstå at i en industriell sammenheng er det mer lønnsomt og naturlig å kjøre kjente kraner med rustfrie kuler som fungerer best når de brukes ofte og mye og ikke minst tryggheten om at det alltid vil være mulig å finne deler til kranene, men i en hjemmebryggers sammenheng ser jeg faktisk ikke en eneste fordel ved rustfri kule, men jeg vil gjerne høre om de![]()
Jeg er enig i det du skriver, men jeg er ikke overbevist om at den løsningen kegland har gjort med kulen, kun er for en høyere fortjeneste, i mange av videoene og innleggene til brukere av Nukatap går det igjen at de er jamt over gode, omså satt opp mot ultratap/perlick, men at det kommer ann på bruken, Nukatap ser ut til å være den kranen som takler best å brukes innimellom og sporadisk, men kan falle utenfor i en pubsammenheng.Noe er det med at jeg har egentlig Kegland helt opp i halsen. Det er så mye halvveis med mange av produktene der hvor man har spart noe bittelite for å være marginalt billigere i utpris til kunder. Kulen i en rustfri tappekran trenger du aldri å bytte ut. Angående vasking av kraner så tar jeg det først når det begynner å dryppe, eller at det er treghet og vanskeligere å lukke krana. Steller man tuten på krana og børster opp mellom der som kommer luft til så er mye gjort, bakenfor pakningen står det øl med trykk på så luft kommer ikke til dit. Jeg har en sort ball lock med 6 mm slange på som jeg trykker ut bunnfall med før jeg kobler til kranene, det sparer mye sedimenter fra å legge seg i slanger, koblinger og kranen. 3 bar på smekkfullt fat, ball lock på i bare et halvt sekund for å ta av 2-3 desiliter med sedimenter.
Det kan selvfølgelig være fristende å spare noen hundrelapper på å velge billigere kraner når man kjøper, med innkjøp av seks kraner er det en bra investering. Så er det også noe som trolig varer bryggerkarrieren ut hvis man velger kvalitet. Det er noe med det - buy once, cry once.
Det var litt vanskelig å forstå hva du prøver å oppnå her, WP skjer som regel rundt 80°C og nedover, men du sier du sliter med det under kok... Så gjerne utdypHei
Har en liten utfordring med wirlpooling på min Brewzilla Gen4 når jeg koker med steamkondenser lokk.
Noen som har en løsning på dette?
Den stangen er der i tilfellet du får en støkk mesk eller sirkulerer for fort. Skulle det sirkulere mer væske enn mesken tillater å renne gjennom vil overskuddsvæsken gå ned i "overflow" røret og til bunnen av maskinen.Hei hva er den stanga til? Kan jeg plugge hullet i bunnsilen ? Er en brewzillaVis vedlegget 64023
Dersom du tar bort trekonstruksjon, har du da plass til fire fat i bunnen?Ja det er absolutt en snedig løsning, mener du har foreslått den for meg tidligere også, jeg skal absolutt vurdere det når kranene kommer og jeg kan se hvordan ting vil passe ut, men etter jeg ordnet meg "nytt" fatskap og nå har plass til 6x19 fat så tror jeg det kan bli for trangt rett å slett.
Vis vedlegget 64004

Jeg har laget dem etterhvert som jeg har brygget nye stiler. Jeg har derfor ikke tatt vare på stl’ene siden de alle er ‘one-off’.Litt offtopic, men jeg likte de skiltene, har du lyst til å dele .stl'ene?

Takk. Jeg bruker Sketchup, så da kan jeg like gjerne tegne de fra scratch, er jo ikke spesielt komplisert designJeg har laget dem etterhvert som jeg har brygget nye stiler. Jeg har derfor ikke tatt vare på stl’ene siden de alle er ‘one-off’.
Dersom du bruker Fusion360 kan jeg dele fila med deg slik at du kan tilpasse dem selv
Send din Mail på DM
De gangene jeg søker etter design, bruker jeg dem stort sett som inspirasjon siden de aldri er helt slik jeg vil ha demTakk. Jeg bruker Sketchup, så da kan jeg like gjerne tegne de fra scratch, er jo ikke spesielt komplisert design![]()
Nei det går kun 2 fat nede pga kompressor, jeg har derfor plassert manifolden oppå. Det som muligens hadde vært en løsning var kanskje å ha 2x19 + 2x12 på øvre hylle også hatt kranene litt over 12 literne?Dersom du tar bort trekonstruksjon, har du da plass til fire fat i bunnen?
Det har jeg på to av mine. Jeg har derfor 19L nede, og har plass til to 9L/12L oppe + tappelinje.
Trenger ikke mer enn 100 liter på tapp om gangen
I tillegg har jeg et lagringsskap for pils i garasjen som uansett ikke skal tappes på en stund.
Jeg har derfor kun lagt opp til fire kraner
Jeg har firkantrør til deg og 3D printede fester om du vil ha
Bacon? Rauchbier?Jeg har laget dem etterhvert som jeg har brygget nye stiler. Jeg har derfor ikke tatt vare på stl’ene siden de alle er ‘one-off’.
Dersom du bruker Fusion360 kan jeg dele fila med deg slik at du kan tilpasse dem selv
Send din Mail på DM
Vis vedlegget 64027
Temperatur? Rester av kalibreringsveske?Målte PH 5,7 i mesk. BF sier 5,25. Første gang jeg bruker Jærmalt. Hva kan være årsaken. Nykalibrert PH meter.
Det er flere som har klaget på @Brewfather din kalkulator. Og fått bedre resultater med Martin Brugard sin Bru’n Water.Målte PH 5,7 i mesk. BF sier 5,25. Første gang jeg bruker Jærmalt. Hva kan være årsaken. Nykalibrert PH meter.
Med 6ml melkesyre på det vannet tror jeg BF stemmer bedre enn ph målingen dinMålte PH 5,7 i mesk. BF sier 5,25. Første gang jeg bruker Jærmalt. Hva kan være årsaken. Nykalibrert PH meter.
Noen som vet om en slange fra bryggebutikkene på nett som er tilsvarende 1/2" vannslange? Har noen typiske hageslangeting som jeg ønsker å gjenbruke (klemkoblinger), men trenger bare 1,5 m i mitt nye bryggeoppsett.
Avhengig av kvalitet, vil Gardena sette smak på vannetNoen som vet om en slange fra bryggebutikkene på nett som er tilsvarende 1/2" vannslange? Har noen typiske hageslangeting som jeg ønsker å gjenbruke (klemkoblinger), men trenger bare 1,5 m i mitt nye bryggeoppsett.