Tråden for dumme spørsmål.

Aldri vært borti så stort avvik fra BF. Målt sikkert 5 ganger nå med samme resultat. Eneste avviken fra tidligere brygg er ny type malt. Merkelige greier. Skal dobbelsjekke mot Brun water kalkulatoren. Måletemp: 25 grader
 
Noen som vet om en slange fra bryggebutikkene på nett som er tilsvarende 1/2" vannslange? Har noen typiske hageslangeting som jeg ønsker å gjenbruke (klemkoblinger), men trenger bare 1,5 m i mitt nye bryggeoppsett.
 
Noen som vet om en slange fra bryggebutikkene på nett som er tilsvarende 1/2" vannslange? Har noen typiske hageslangeting som jeg ønsker å gjenbruke (klemkoblinger), men trenger bare 1,5 m i mitt nye bryggeoppsett.
Avhengig av kvalitet, vil Gardena sette smak på vannet
 
Naboen har en diger druerank som vi skal høste ned i dag. Han har laga vin av dette tidligere ved å presse druene og gjære naturlig, som tar lang tid. Forslaget mitt var å åpne maltkverna (nyvasket..) helt opp og kjøre druene gjennom ned i en meskepose som står i en gjæringsbøtte. Derfra tømme mosten over i skyllevannvarmeren og holde den og drueskalla ved 80C for pasteurisering, kjøle ned og gjære med EC-1118. Tilsette Campden og noe klarningsmidler når gjæringa er over. Burde bli great success? Eller kanskje mølla vil ta skade av prosessen..
 
Sist redigert:
Naboen har en diger druerank som vi skal høste ned i dag. Han har laga vin av dette tidligere ved å presse druene og gjære naturlig, som tar lang tid. Forslaget mitt var å åpne maltkverna (nyvasket..) helt opp og kjøre druene gjennom ned i en meskepose som står i en gjæringsbøtte. Derfra tømme mosten over i skyllevannvarmeren og holde den og drueskalla ved 80C for pasteurisering, kjøle ned og gjære med EC-1118. Tilsette Campden og noe klarningsmidler når gjæringa er over. Burde bli great success? Eller kanskje mølla vil ta skade av prosessen..
Trur jeg hadde gått for beintråkking:).

Mer seriøst: Druesafta inneholder vel en del syre, så jeg hadde vært litt skeptisk. Om du plukker fra hverandre mølla etterpå og skyller og tørker den godt, burde det likevel gå greit, skulle jeg tru. Men jeg hadde nok gjort det - i alle fall så lenge ikke noen med solide metallurgiske kunnskaper kommer og sier at du ikke trenger å gjøre det.
 
Naboen har en diger druerank som vi skal høste ned i dag. Han har laga vin av dette tidligere ved å presse druene og gjære naturlig, som tar lang tid. Forslaget mitt var å åpne maltkverna (nyvasket..) helt opp og kjøre druene gjennom ned i en meskepose som står i en gjæringsbøtte. Derfra tømme mosten over i skyllevannvarmeren og holde den og drueskalla ved 80C for pasteurisering, kjøle ned og gjære med EC-1118. Tilsette Campden og noe klarningsmidler når gjæringa er over. Burde bli great success? Eller kanskje mølla vil ta skade av prosessen..

Selv om vindruer er små, har jeg mine tvil til at du får dem igjennom maltmølla bare ved å sveive.
 
Leste en artikkel i BYO, Pitch the next day! Dette handlet om å lage en hurtigstarter på magnetører og helle den i vørterer neste dag,
da på høy krausen som skal være det beste tidspunktet å tilsette gjær uansett. Brukte forresten tørrgjør, hadde litt lite også derfor jeg ville eksperimentere. Men hva skjer her da, ingen høy krausen i starterern dagen derpå, så jeg lar den stå et døgn til. Men hva har skjedd med vørteren (uten tilsatt gjær) i temperaturskapet mitt? Joda, kjempehøy krausen og OG har falt flere poeng. Hvordan er dette mulig? Gjæret her i Fermzilla med filter på slangen, kan det ha ligget gjær fra tidligere som har våknet til liv i filteret? Jeg vasker og desinfiserer nøye mellom hvert brygg.. Synes det var litt rart det her..
 
Leste en artikkel i BYO, Pitch the next day! Dette handlet om å lage en hurtigstarter på magnetører og helle den i vørterer neste dag,
da på høy krausen som skal være det beste tidspunktet å tilsette gjær uansett. Brukte forresten tørrgjør, hadde litt lite også derfor jeg ville eksperimentere. Men hva skjer her da, ingen høy krausen i starterern dagen derpå, så jeg lar den stå et døgn til. Men hva har skjedd med vørteren (uten tilsatt gjær) i temperaturskapet mitt? Joda, kjempehøy krausen og OG har falt flere poeng. Hvordan er dette mulig? Gjæret her i Fermzilla med filter på slangen, kan det ha ligget gjær fra tidligere som har våknet til liv i filteret? Jeg vasker og desinfiserer nøye mellom hvert brygg.. Synes det var litt rart det her..
Har du brygget en Saison forrige gang kanskje ?
Har erfaring med at ihvertfall 3711 er ganske så seiglivet.
 
Tilbake
Topp