1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Cream Ale

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Kjærand, 6 Apr 2010.

  1. Kjærand

    Kjærand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei!

    Jeg vurderer å brygge en Cream Ale. Slik jeg skjønner det ligger den ganske nært Kölsch, og siden jeg har wyeast american ale på lager fant jeg ut at jeg hadde lyst å forsøke. Har noen innspill på denne oppskriften? Den er laget ut fra en amerikansk hjemmeside hvor jeg fant oppskrift på Cream Ale, jeg stusser særlig på at andre humletilsetting skal være etter 30 min.

    Statistics
    Volume: 25 liters
    OG: 1056
    FG:
    Alcohol: 5.5 % by vol.
    Colour: 10 EBC (Golden)
    Bitterness: 13 IBU
    BU/GU: 0.23

    Fermentables
    Pale Malt 7 EBC 4000 grammes
    Flaked Corn 1000 grammes
    Cara Pils 37 EBC 200 grammes
    Flaked Wheat 100 grammes
    Dextrose 400 grammes

    Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes

    Hops
    Saaz 4% alpha 25 grammes 60 minutes
    Saaz 4% alpha 10 grammes 30 minutes
     
  2. SAnders

    SAnders
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg og vurderer en slik. Hvordan ble denne oppskriften ?
     
  3. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gammelt innlegg men ølet er vel like aktuelt :)
    Hvorfor "Cream" I navnet ?
    Ser at det er sukker med i de fleste oppskrifter, tenker det kan kuttes ut uten at ølet blir dårligere av det ?
    Flaket mais, samme som cornflakes eller må vi få det fra våre maltpushre ?
     
  4. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cream_ale

    Oss har brukt å brygga det med mais og ris.
    Forsøket ein gong med mais sirup. Veit ikkje om det gav så mykje.
    Viktigt å bruke fersk flaka mais. ,hadde eit brygg der me brukte noke som var lagra eit år her, der vart litt "usmak" i

    [​IMG]



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    #4 Jo-Helge, 23 Jul 2018
    Sist redigert: 23 Jul 2018
    Finn Berger liker dette.
  5. Harald

    Harald
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Maisflakene du får fra oss pushere er nok ikke til frokostblanding ihvertfall! Corn flakes er både søtet og saltet, og har betydelig mindre tyggemotstand...

    Men på den annen side tar vel ikke ølet skade av litt ekstra sukker og salt, bare husk at for mye mais ikke smaker så godt!
     
    Jo-Helge liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    "Cream" var et markedsføringstriks:). Betydningen har du i uttrykk som "kremen av", altså "det beste".

    Jeg liker ikke smaksbidraget fra maisen, men er usikker på om det kan skyldes at den maisen jeg brukte ikke var fersk nok. Maisen være ganske fersk, har jeg lest. Og det stemmer jo bra med det @Jo-Helge skriver.

    Jeg har brygget med sukker i stedet for mais, og det funker greit, det. Poenget er jo å lette opp/tørke ut ølet. Ris er et alternativ; det er visst temmelig smaksnøytralt - men jeg har ingen erfaring med det. Jeg synes sukker funker helt greit til dette formålet.

    Corn Flakes? Tja, hvorfor ikke? Eller puffet ris? Gir sikkert et veldig luftig øl:p.
     
  7. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har aldri brukt corner flakes. Men meiner å ha lest at det gir litt honning preg på ølet.

    Som sagt vi bruker både mais og ris i vår cream

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den så jo fin ut:). Hva slags humle bruker dere? Og IBU?

    Jeg må brygge en runde med CA i høst. Kanskje jeg skulle satse på en "honny ale" med corn flakes?
     
    Jo-Helge liker dette.
  9. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem




    Honny Cream




    [​IMG]

    Er ikkje tør homla.



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Finn Berger liker dette.
  10. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå er flaket born på tur i posten men finnes det ris fra butikker som kan brukes ?
     
  11. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Usikker, ser nokre bruker hurtigris. Har sjølv kun brukt det på ein «ipa» for mange år siden. Kjøper flaks ris. Mulig at puffa kan vere OK ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Finn Berger liker dette.
  12. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hurtigris skulle funke greit, så vidt jeg veit. Jeg har i alle fall lest at folk har brukt det. Jeg er mer usikker på annen forbehandlet ris ("parboiled"), og den er vel ikke så smakløs, heller.
     
  13. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Kan bruke all ris i butikken. Ris er ris, bare ikke helt lik.
    Vanlig ris må kokes for å tilgjengeliggjøre stivelsen for enzymene i malten, slik at den kan konverters til sukker.
    Hurtig-risen er allerede kokt (og så frysetørret) så der er stivelsen allerede tilgjengeliggjort.

    Naturris er nok litt mer craft enn polert, hvit ris :p:p
     
    Oddvar Demmo, Finn Berger og Jo-Helge liker dette.
  14. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jasmin og Basmatiris har vel litt «parfyme». Uten at eg klarer å kjenne forskjellen på dei to


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Oddvar Demmo og Finn Berger liker dette.
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, men jeg forstod det som om spørsmålet gjaldt om det var ris i hyllene som kunne brukes rett i mesken, uten forkoking. Prisforskjellen på hurtigris og risflak er ikke stor, så det er sånn sett greit nok å kjøpe hurtigris i stedet. Og de fleste bruker vel uansett ikke så mye at det spiller noen særlig rolle om du kan spare noen kroner på å kjøpe den billigste hvite risen og koke den.

    Naturris fra helsekosten i ølet er bare aktuelt hvis du skal sjekke en veganer:p.
     
    Oddvar Demmo, LarsUlv og Jo-Helge liker dette.
  16. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Dersom du er BÅDE veganer OG krever at alle ingredienser skal komme fra helsekosten....da altså... spesielt...
     
    Jo-Helge liker dette.

Del denne siden