Mortenpip
Norbrygg-medlem
Jeg ser at det dukker opp mye forskjellig når jeg søker på dette i forumet.
for å ta min greie først. Jeg opplever at jeg plutselig har gjær som har stått både 3 og 4 mnd i kjøleskapet.
Nå har jeg 600 ml med tykk wlp833 som ble bunnhøstet for 3 mnd siden. Planen nå er å brygge en pils på 50 liter som trenger ca 1000 bill celler.
Hvordan hadde du gått frem her? jeg tenker kanskje at 2 dl i en 4 liter starter hadde gjort jobben (den er jo ikke så gammel)???
eller burde jeg tatt f.eks 1 dl og kjørt en starter på 1 liter og steppet opp til 4 l etterpå?
for å ta min greie først. Jeg opplever at jeg plutselig har gjær som har stått både 3 og 4 mnd i kjøleskapet.
Nå har jeg 600 ml med tykk wlp833 som ble bunnhøstet for 3 mnd siden. Planen nå er å brygge en pils på 50 liter som trenger ca 1000 bill celler.
Hvordan hadde du gått frem her? jeg tenker kanskje at 2 dl i en 4 liter starter hadde gjort jobben (den er jo ikke så gammel)???
eller burde jeg tatt f.eks 1 dl og kjørt en starter på 1 liter og steppet opp til 4 l etterpå?