Jeg har driti meg litt ut. Satt en batch imperial stout med OG 1.120, og fikk ikke gitt den nok luft.
På batcher som det her pleier jeg å riste i det jeg setter i gjæren, deretter kjøre drill med malingsblander ca 8 timer senere (pitcher før jeg legger meg, mer luft så fort jeg våkner) dette pleier å funke fint. Men denne gangen fikk jeg ikke tilsatt luft 2. gang, og resultatet er at gjæringen stoppet på 1.040.
Gjæret så langt på 17 grader, og gjæren er us05+s33. Jeg ville vanligvis økt gradvis, men har vært bortreist, så satt opp til 23 grader i går.
I følge produsenten er max temperatur for disse 25 grader. (ideelt max 20 for s33 og 22 for us05) Men, nå som jeg er i en nødsituasjon, hvor høyt kan jeg heve temperaturen? Tenker å kombinere dette med å røre opp gjær fra bunnen av karet.
Kan jeg kjøre 28 grader liksom? 30? det er bare snakk om å få den fra 1.040 til 1.025ish. ca 1.015 i redukson. Den har allerede klart å spise 1.080 uten ekstra hjelp
På batcher som det her pleier jeg å riste i det jeg setter i gjæren, deretter kjøre drill med malingsblander ca 8 timer senere (pitcher før jeg legger meg, mer luft så fort jeg våkner) dette pleier å funke fint. Men denne gangen fikk jeg ikke tilsatt luft 2. gang, og resultatet er at gjæringen stoppet på 1.040.
Gjæret så langt på 17 grader, og gjæren er us05+s33. Jeg ville vanligvis økt gradvis, men har vært bortreist, så satt opp til 23 grader i går.
I følge produsenten er max temperatur for disse 25 grader. (ideelt max 20 for s33 og 22 for us05) Men, nå som jeg er i en nødsituasjon, hvor høyt kan jeg heve temperaturen? Tenker å kombinere dette med å røre opp gjær fra bunnen av karet.
Kan jeg kjøre 28 grader liksom? 30? det er bare snakk om å få den fra 1.040 til 1.025ish. ca 1.015 i redukson. Den har allerede klart å spise 1.080 uten ekstra hjelp