Jeg har nå 3 forskjellige brygg som er til lagring.. Brygger BIAB.
Jeg har de 2 uker i gjæringskaret og har fått fine tall og de smaker godt.
Ved tapping tilsetter jeg sukkerlake som er kokt opp i gryte, ca 15 min kok, jeg stikker da om til et omstikkingskar.
Flaskene skyller jeg med en flaskeskyller samt vasker de med starsan, jeg korker de med en tohåndskorker og føler jeg er nøye med rensligheten.
Ved tapping bruker jeg flaskefyller direkte fra kranen på gjæringskaret.
Etter 2 uker er det greit med kullsyre, smaken er helt ok. Nå har det gått 1mnd og ølet er tilnærmet udrikkelig. Smaken blir værre med tiden.
Den ene smaker riktig surt.
De to andre smaker direkte ekkelt..
Hva har skjedd?
Har jeg fått noen uønskede bakterier i ølet?
Kan det ha noe med tappingen til flasker å gjøre?
Kan gryte ha noen skitne bakterier i seg?
Finnes det håp? :skitbra:
Vil si det er utrolig kjedelig å måtte helle ut 60 liter homebrew... :rasende:
Jeg har de 2 uker i gjæringskaret og har fått fine tall og de smaker godt.
Ved tapping tilsetter jeg sukkerlake som er kokt opp i gryte, ca 15 min kok, jeg stikker da om til et omstikkingskar.
Flaskene skyller jeg med en flaskeskyller samt vasker de med starsan, jeg korker de med en tohåndskorker og føler jeg er nøye med rensligheten.
Ved tapping bruker jeg flaskefyller direkte fra kranen på gjæringskaret.
Etter 2 uker er det greit med kullsyre, smaken er helt ok. Nå har det gått 1mnd og ølet er tilnærmet udrikkelig. Smaken blir værre med tiden.
Den ene smaker riktig surt.
De to andre smaker direkte ekkelt..
Hva har skjedd?
Har jeg fått noen uønskede bakterier i ølet?
Kan det ha noe med tappingen til flasker å gjøre?
Kan gryte ha noen skitne bakterier i seg?
Finnes det håp? :skitbra:
Vil si det er utrolig kjedelig å måtte helle ut 60 liter homebrew... :rasende: