Spørs hvor gammel gjæren er, sjekk mr. malty.comTenkte å prøve denne til Jul, og er litt ny innen brygging av øl.
Tenkte å fylle oppskriften utenom gjærstarter. Ikke helt inni dette enda
Har 3 stk rør av Wyeast 3944. Holder det å bruke 2 stk rør, eller anbefales alle 3 for å ha nok gjær til ca 25 liter.
Takker for svar.
Oppskriften:
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3944-Belgian Witbier Flytende 1l
Kommentar til gjær: Lagde gjærstarter med maltekstrakt
Av en eller annen grunn har jeg ikke fått sg lenger ned enn 1.020 etter 14 dager. Første gangen jeg har opplevd dette på mine 33 batcher. Mener jeg har hatt bra tempraturkontroll. Jeg brukte noe for lite gjær jfr mr.malty ettersom pakkene jeg fikk tilsendt var eldre enn de skulle være og jeg ikke hadde anledning til å lage ekstra stor starter. Men jeg fikk også problem med at det skummet ganske mye over i stormgjøringen fordi jeg hadde i ganske mye vørter, og stormgjæringen var ganske kraftig. Kan sistnevnte ha fjernet en del gjær?
Noen anbefalinger på hva jeg bør gjøre; tilsette ny gjær, la det stå lenger, riste forsiktig, eller tappe det med fg på rundt 1.020 ?
Forøvrig smaker ølet veldig godt allerede, dog selvsagt søtt.......,