400g sukker kommer ikke til å påvirke fargen i stor grad på denne malt-billen. Du får ferdig kandisukker-sirup på bryggesjappene, men du kan også lage sjøl. Dine valg:
1) Kjøp på sjappa (feks
http://www.bryggselv.no/products/candy-sirup-mrk-1-liter-135kg)
2) Bruk hvitt sukker
3) Lag sirup: 400g sukker og nok vann til å få det flytende + 1/2ts gjærnæring. Varm til et termometer måler 135C, spe på litt kaldt vann, varm til 135C, litt kaldt vann, 135C, kjøl ned. Dette gir en nokså brun og karamell-aktig sirup. Hold den lengre eller på høyere temperatur for mer farge, men med høy temperatur må du være forsiktig med å ikke brenne sukkeret. Det kan være en idé å tynne ut sirupen med vann når den er ferdig, så du klarer å helle den i kald tilstand.
Tilsett på slutten av kok, eller la ølet gjære en dag eller to, og tilsett deretter. Å tilsette i kok er det enkleste - da trenger du heller ikke å kjøle ned om du lager egen sirup.