Kan jeg tilsette sparaymalt et par dager etter at gjæring har startet?

Har satt et ekstrakt brygg:
3kg maltekstrakt X-lys
500g spraymalt wheat.

Gjærer med T58

God start, men gikk kraftig ned i gjæring etter 3 dager.
Gikk gjennom kalkylen og oppdget at jeg hadde gjæringsvolum på 27 liter!
Skulle ha vært 23 liter.

Kan jeg ta opp et par liter fra gjæringskaret, varme det opp slik at jeg får løst opp 500 g sparymalt, avkjøle det og helle det tilbake i stampen?
Noen som har erfaring?
Er ikke redd for oksygen, da CO2 er tyngre enn luft og ligger som et lokk øverst i karet. (fyrstikktest)

Mvh

Larsern
 
Løs det heller opp i vann. Min "rekord" er 5 kg DME etter 3 dager på 55 l. 10 % (til slutt) DIPA. Ølet ble strålende. Var nesten som tjukk graut når det ble tilsatt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp