Inspirert av spørsmålet ditt var jeg på polet i dag og sjekket. Null fangst.
Fruh Kolsch selges på en del pol. Den er god den, veldig subtilSå det er ikke noen god kölsch å få kjøpt i Norge?
Sist redigert:
Inspirert av spørsmålet ditt var jeg på polet i dag og sjekket. Null fangst.
Fruh Kolsch selges på en del pol. Den er god den, veldig subtilSå det er ikke noen god kölsch å få kjøpt i Norge?
Jeg hadde dessverre en mild forkjølelse, så det er vanskelig å si hva som unnslapp nese og smak grunnet dette, men jeg skal være enig i at crisp var noe jeg kjente selv, på grensen til nesten for skarp for min smak. Dog er det mulig jeg er farget av tidligere brygg med 029, for preget denne setter kjente jeg ikke spor av, øvrig smak var etter alle landemerker de av en vanlig pils.Jeg syntes den var mye crispere enn pils, med nesten litt "champagne-toner" hvis det går an å si det. Vanskelig å forklare, men et hint av den svake brød/gjærsmaken jeg synes jeg får fra champagne, og som jeg liker, samtidig godt med små bobler.
Jeg har brygget en kölsch selv, men den står fremdeles til gjæring, med WLP029.
Jeg ?
Sikker på at du vil ha med carapils'en? 90% pilsmalt og 5% hver av vienna/hvete evt 95% pilsmalt og enten 5% av vienna/hvete er vel mer "normalt".Da er planen endelig klar for neste brygg, blir spennende å prøve kølsch! Har plundret meg frem til følgende:
25 l, OG≈1,048
89% pilsmalt
6% hvete
5% carapils
Mittelfruh 50g 60 min
Mittelfruh 20g 15 min
Singel infusion 64-65*C 60 min, 90 min kok
WLP029, ett rør med 2l starter.
16*C i 3 uker
Til og med vært på ikea og kjøpt glass til å servere kølschen min i
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20092107/
Sikker på at du vil ha med carapils'en? 90% pilsmalt og 5% hver av vienna/hvete evt 95% pilsmalt og enten 5% av vienna/hvete er vel mer "normalt".
Neida, du vil bare få noe som ikke er helt mainstream Spør du meg er det en god ting.Hmm, nå har jeg kverna all malten sammen. Vil carapilsen ødelegge kølschen min?
Ser bra ut. Ville kanskje lagt meg på OG 1.050 eller lavere og bytta ut EKG med Mittelfrüh sånn at du havnet på ca 25 IBU.Hei! Tenkte jeg skulle brygge en Kolsch for første gang nå i helgenVis vedlegget 20274 Vis vedlegget 20274 . Har lest litt i denne tråden for å få svar på spørsmål. Jeg tenkte å brygge etter denne oppskriften(Se vedlagt bilde). Noen som har forbedringsforslag? Vis vedlegget 20274
Er vel helt knall det - selv om ikke alt øl behøver stå i kjøleskap for å modne! PS! Jeg har måttet vente i 3 uker for å få nok CO2 i kølsch.Takk for tipsene, har justert ned til 25 IBU. Hadde tenkt å flaske øl'et etter gjæring. Så i romtemperatur i 2 uker for å få dannet CO2. Deretter i kjøleskap i minst en mnd.
Jeg bruker alltid denne fremgangsmåten for "alle" øl. Er dette feil?