Det som har vært diskutert er vel at den er best 4-6 uker etter tapping/flasking.Skal lage en Kølsch til helgen. Leser at flere lagrer den en stund før den blir tappa. Må den lagres før karbonering eller har det ingen stor betydning?
Tenkt å prøve meg på en oppskrift fra boka "hånd til munn".
Vis vedlegget 19224
Den blir crispere og bedre om du lagrer kaldt, gjerne 2 grader i 4-6 uker.Det som har vært diskutert er vel at den er best 4-6 uker etter tapping/flasking.
Linken virker ikke, siden borte. Har noen en link til Gahrs Kölsch?
Hvordan synes du denne fortonet seg smaksmessig? Altså sammenlignet med pils? Ev WLP029 hvis du har brygget med den?Jeg drakk Kölsch i Köln i sommer og syntes Früh var den beste, at det var på bryggerirestauranten hjalp vel på opplevelsen.
Det var ikke kirsebær øl du og fikk, fant ikke ølet andre steder enn i butikker som da hadde det på flasker, var da heller ikke på brewpubber.
Inspirert av spørsmålet ditt var jeg på polet i dag og sjekket. Null fangst.Så det er ikke noen god kölsch å få kjøpt i Norge?