Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Oppskrift på Natt Imperial Porter:
Takk for mailen! Natt er ein nokså utfordrande øl å brygge, men eg kan prøver å hjelpe deg å få det til.


Vi bruke Sinamar (frå Weyermann) å nåe den svarte fargen. Denne er ein ekstrakt laga av 100% svart malt, og gir farge utan rista toner eller bitterheit. I oppskriften her har eg erstatte med Black malt… du får bestemme sjølv om du meiner balansen mellom svart/sjokomalt bør vere annleis. Som utgangspunkt her er eit forslag:

66% Pale Ale malt
14% Munich type 1
7% Munich type 2
7% Wheat Malt
4% Pale Chocolate malt
2% Black malt

Mesketemp 62-63C
Meske heile 8kg og sile av KUN stamvørter (ingen sparging)

Meske på nytt - heile 8kg IGJEN og sile av KUN stamvørter (ingen sparging)
Då har du samla nok vørter på full styrke (20-23 Plato)
Gjæring med White Labs WLP001 (Chico/California.) Kan og bruke 1056 eller US-05.
Gæringstemp 22C.

EKG humle ca. 36 IBU.
Tørrhumling med Amarillo, hugs ikkje mengden, prøv 2g/liter. (Denne er ikkje den viktigaste delen av ølet.)

Lykke til!

Venleg helsing/Best Regards

Evan W. Lewis"
16 kg skal meskes, hvor mange liter bach er tenkt da ?
 
Tror amerikanere har tendens til å tenke 5 gallons=19L. Vurderer å prøve den en gang i nær fremtid, med Carafa III Special for farge.
 
Walkendorff skal nå være oppdatert. Her er også årets versjon av Vinter:

7 Fjell Vinter American Strong Ale

Hatten av til dere i 7 Fjell Mr.Gahr .
Jeg smakte denne først på UNA og syntes det var den beste jeg har smakt noensinne. Men da var jeg allerede et par vinglass inn i kvelden. Ble veldig glad da jeg fant den på polet. Fy flate så god øl. Håper denne kommer igjen år etter år. Jeg vet ihvertfall hva jeg skal brygge next

Takk til dere i 7 Fjell!
 
Ref. fuller's oppskriftene fra linken i post 14, noen som har noen tips til EBC for maltene til porteren?

8.27 lbs. (3.75 kg) Muntons pale ale malt
1.0 lb. (0.45 kg) crystal malt (75 °L)
1.5 lbs. (0.68 kg) brown malt
0.75 lb. (0.34 kg) chocolate malt

Palen (5) og crystal (150) er vel greie, men brown og chocolate er litt mer vage. Snakker vi lys eller svart sjokolade? 400 eller 900?
(Mulig brown er èn gitt, litt uerfaren med den)
 
Hatten av til dere i 7 Fjell Mr.Gahr .
Jeg smakte denne først på UNA og syntes det var den beste jeg har smakt noensinne. Men da var jeg allerede et par vinglass inn i kvelden. Ble veldig glad da jeg fant den på polet. Fy flate så god øl. Håper denne kommer igjen år etter år. Jeg vet ihvertfall hva jeg skal brygge next

Takk til dere i 7 Fjell!

Hyggelig å høre! Det er planen å brygge den hvert år. Vi har faktisk en ekstra batch stående til gjæring for øyeblikket.
 
Det var godt å høre. Det begynte å bli tomt i hylla på Lagunen etter jeg raska med meg 8-10 stykk.
Tenkte meg tilbake å hamstre mer i tilfellet den ble tom ;P.
Men da er jeg betrygget i at dere lager mer i år!

Jeg og Cecilie skal prøve å lage oppskriften til Vinter selv også i uken som kommer.
 
Hei
Delte ut min på beersmith cloud no, Bare søk på vinter, så finner du en av bryggmann
Ibu er etter noonan skalaen. Husk å korrigere for effektivitet
Tok en i kveld. Særdeles bra oppskrift
 
Hei Kim
Hadde det ikkje vore lurt å renske vekk diskusjoner og preik frå denne tråden slik at det vart ein rein oppskrift tråd ?

frå min HTC "smart-tellefon "
 
Jeg har ikke sett noen fødselsdato på ølene fra 7Fjell. Er det noen grunn til at dere ikke trykker det?

Står vel tappedato? Vi har problemer med stemplingen på etikettene. Fungerer rett og slett dårlig å trykke begge datoene. Mekanismen som stempler kødder seg når vi får to datoer på. Rett og slett et mekansik problem...
 
Ah! Selvsagt. Vi har i det siste satt best før-dato, og ikke tappedato. På de fleste ølene er best-før ett år etter tappedato. På Gamlehaugen er det lengre.
 
Tilbake
Topp