Low Dissolved Oxygen Brewing

Er det noen som har fått bestilt Antioxin SBT fra Italia? Får ikke til å bestille fra nettbutikk der lenger, så om noen har litt å avse vil jeg gjerne kjøpe 100 gram.
 
Er det noen som har fått bestilt Antioxin SBT fra Italia? Får ikke til å bestille fra nettbutikk der lenger, så om noen har litt å avse vil jeg gjerne kjøpe 100 gram.
På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:

Eg gav opp og gjekk til innkjøp av SMB, Btb og Ascorvit(askorbinsyre) kvar for seg. I ettertid wr eg glad for det sidan det er lettare å kunne dosere ned SMB etter kvart som du «strammar opp» systemet, men framleis ha riktig dosering av for eksempel btb.
 
Er det noen som har fått bestilt Antioxin SBT fra Italia? Får ikke til å bestille fra nettbutikk der lenger, så om noen har litt å avse vil jeg gjerne kjøpe 100 gram.
På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:

Eg gav opp og gjekk til innkjøp av SMB, Btb og Ascorvit(askorbinsyre) kvar for seg. I ettertid wr eg glad for det sidan det er lettare å kunne dosere ned SMB etter kvart som du «strammar opp» systemet, men framleis ha riktig dosering av for eksempel btb.
 
På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:

Eg gav opp og gjekk til innkjøp av SMB, Btb og Ascorvit(askorbinsyre) kvar for seg. I ettertid wr eg glad for det sidan det er lettare å kunne dosere ned SMB etter kvart som du «strammar opp» systemet, men framleis ha riktig dosering av for eksempel btb.

Interessant, det er jo også en mulighet. Hvor kjøpte du Brewtan B fra? Hvordan doserer du?
 
Interessant, det er jo også en mulighet. Hvor kjøpte du Brewtan B fra? Hvordan doserer du?
Eg kjøpte BtB her: https://www.ibrew.com.au/
Men eg ser at butikken er nede akkurat no.

Eg brukar å blande ut den ut i litt vatten(frå HLT etter kok/nedkjøling) så har eg den opp i mesk medan eg overfører vatnet. 0,02-0,06g/l avhengig av maltsamansetning. Men eg er framleis på utforskingastadiet. Prøvde BtB i kok også, men det fungerte dårleg for min del.
 
Hvordan harmonerer dette med at flasker trekker oksygen, og øl som skal stå i et par tre år eller lengre? Eksempelvis en barley wine.
 
Alt spørs egentlig på hvor mye oksygen du har fått i ølet. Mørke og sterke øl blir også preget som lyse øl, men i de ølsene kan det heller være en ønskelig effekt som passer til ølet.

Hvis du har x mengde oksygen i et mørkt og sterkt øl så vil du på et eller annet tidspunkt treffe på det som du selv anser som peak, og så vil det fortsette å forandre seg, til det punktet hvor du kanskje synes det begynner å smake dårligere. Spørsmålet er litt når dette skjer, jo mindre oksygen jo lengre kan det stå før det går nedover.
 
Har lest litt om dette, etter å ha oppdaga den store forskjellen på en IPA jeg fatet, og flasket. Er jo nå fornøyd med hvordan fatversjonen ble - men det er naivt å tro at jeg ikke kan forbedre dette ytterligere. Jeg har kobla CO2 på fatet og sluppet ut trykket 3-4 ganger, før jeg overførte med hevert og satt trykk på igjen, for å slippe ut 3-4 ganger, så satt jeg 20psi på, og rulla fatet på gulvet i 5 minutter. Er det noe følt forskjell side om side samme øl, om man fyller med lett starsan blanding, blåser ut med CO2, og tapper til fatet via øl ut på fatet, mot min beskrevne prosedyre? Så til spørsmål om flasking, siden åpenbart noe forringes i prosess med tappestaver og omstikking. Bør alt overføres til fat, for å flaskes med beergun eller mottrykksfyller? I stedet for å "finne opp hjulet" på nytt da, så lurer jeg dermed på om der er en felles enighet på hva som er den tilnærmet optimale løsning for folk som har dette som hobby i sitt hjem, med noenlunde begrenset budsjett.
 
Har lest litt om dette, etter å ha oppdaga den store forskjellen på en IPA jeg fatet, og flasket. Er jo nå fornøyd med hvordan fatversjonen ble - men det er naivt å tro at jeg ikke kan forbedre dette ytterligere. Jeg har kobla CO2 på fatet og sluppet ut trykket 3-4 ganger, før jeg overførte med hevert og satt trykk på igjen, for å slippe ut 3-4 ganger, så satt jeg 20psi på, og rulla fatet på gulvet i 5 minutter. Er det noe følt forskjell side om side samme øl, om man fyller med lett starsan blanding, blåser ut med CO2, og tapper til fatet via øl ut på fatet, mot min beskrevne prosedyre? Så til spørsmål om flasking, siden åpenbart noe forringes i prosess med tappestaver og omstikking. Bør alt overføres til fat, for å flaskes med beergun eller mottrykksfyller? I stedet for å "finne opp hjulet" på nytt da, så lurer jeg dermed på om der er en felles enighet på hva som er den tilnærmet optimale løsning for folk som har dette som hobby i sitt hjem, med noenlunde begrenset budsjett.

Å bare trykksette fatet slik og nappe i overtrykksventilen er svært lite effektivt for å "fjerne" oksygen fra fatet. Og så bør du overføre med lukket fat. Mottrykkfyller fungerer greit, best resultat får du hvis du fyller med høyere trykk enn det som er i fatet.
 
Å bare trykksette fatet slik og nappe i overtrykksventilen er svært lite effektivt for å "fjerne" oksygen fra fatet. Og så bør du overføre med lukket fat. Mottrykkfyller fungerer greit, best resultat får du hvis du fyller med høyere trykk enn det som er i fatet.

Omtrent sånn som dette da.

23157443_10210704860038655_4850724577757748848_o-jpg.35709
 
Å bare trykksette fatet slik og nappe i overtrykksventilen er svært lite effektivt for å "fjerne" oksygen fra fatet. Og så bør du overføre med lukket fat. Mottrykkfyller fungerer greit, best resultat får du hvis du fyller med høyere trykk enn det som er i fatet.

Purge Percent of Original O2 (1).png

Dette er målinger for siste headspace etter øl er fylt opp.

Men å purge et tomt fat tror jeg er meget vanskelig å få gjort skikkelig. Du bruker hvertfall mye mer gass på det enn å trykke ut rent vann. Det blir uansett ikke helt oksygenfritt da vann også inneholder O2, og O-ringen i lokket vil lekke. Skal ølet drikkes opp i løpet av et par måneder og det står kaldt hele tiden hadde jeg personlig driti i alt og bare purget headspacen 5-6 ganger.
 
Fikk mye hjelp rundt oksygeninngress i øl og hvordan generelt forbedre kvaliteten og humlevarigheten på ølene mine etter å ha lest denne tråden:

https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/pressurized-closed-loop-corny-keg-fermenting.600563/

Anbefales!

Vill forskjell på siste ølet jeg lagde etter å ha brukt disse metodene hvor man gjærer i corneliusfat og bare drikker ølet rett fra gjæringsfatet, evt. dytter ølet over i et annet corneliusfat som på forhånd har blitt "purget" av gjæringsgassene. Bruker også et flytende stigerør (Clear Beer Draught System, og åtte hjemmemekka varianter etter denne oppskriften: http://think.gusius.com/diy-keg-floating-dip-tube/)
 
Fikk mye hjelp rundt oksygeninngress i øl og hvordan generelt forbedre kvaliteten og humlevarigheten på ølene mine etter å ha lest denne tråden:

https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/pressurized-closed-loop-corny-keg-fermenting.600563/

Anbefales!

Vill forskjell på siste ølet jeg lagde etter å ha brukt disse metodene hvor man gjærer i corneliusfat og bare drikker ølet rett fra gjæringsfatet, evt. dytter ølet over i et annet corneliusfat som på forhånd har blitt "purget" av gjæringsgassene. Bruker også et flytende stigerør (Clear Beer Draught System, og åtte hjemmemekka varianter etter denne oppskriften: http://think.gusius.com/diy-keg-floating-dip-tube/)
Bør vel helst stikke om til annet fat for å unngå autolyse?
 
Tilbake
Topp