På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:Er det noen som har fått bestilt Antioxin SBT fra Italia? Får ikke til å bestille fra nettbutikk der lenger, så om noen har litt å avse vil jeg gjerne kjøpe 100 gram.
På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:Er det noen som har fått bestilt Antioxin SBT fra Italia? Får ikke til å bestille fra nettbutikk der lenger, så om noen har litt å avse vil jeg gjerne kjøpe 100 gram.
På ein måte «off topic» sidan eg ikkje kan svare på på det du spør om, men:
Eg gav opp og gjekk til innkjøp av SMB, Btb og Ascorvit(askorbinsyre) kvar for seg. I ettertid wr eg glad for det sidan det er lettare å kunne dosere ned SMB etter kvart som du «strammar opp» systemet, men framleis ha riktig dosering av for eksempel btb.
Eg kjøpte BtB her: https://www.ibrew.com.au/Interessant, det er jo også en mulighet. Hvor kjøpte du Brewtan B fra? Hvordan doserer du?
Hvor sterkt må det være for at oksydering ikke blir noe problem?Det er et annet spørsmål, oksygen ødelegger sterke øl i mindre grad, og i noen tilfeller gir det en ønskelig effekt.
Har lest litt om dette, etter å ha oppdaga den store forskjellen på en IPA jeg fatet, og flasket. Er jo nå fornøyd med hvordan fatversjonen ble - men det er naivt å tro at jeg ikke kan forbedre dette ytterligere. Jeg har kobla CO2 på fatet og sluppet ut trykket 3-4 ganger, før jeg overførte med hevert og satt trykk på igjen, for å slippe ut 3-4 ganger, så satt jeg 20psi på, og rulla fatet på gulvet i 5 minutter. Er det noe følt forskjell side om side samme øl, om man fyller med lett starsan blanding, blåser ut med CO2, og tapper til fatet via øl ut på fatet, mot min beskrevne prosedyre? Så til spørsmål om flasking, siden åpenbart noe forringes i prosess med tappestaver og omstikking. Bør alt overføres til fat, for å flaskes med beergun eller mottrykksfyller? I stedet for å "finne opp hjulet" på nytt da, så lurer jeg dermed på om der er en felles enighet på hva som er den tilnærmet optimale løsning for folk som har dette som hobby i sitt hjem, med noenlunde begrenset budsjett.
Å bare trykksette fatet slik og nappe i overtrykksventilen er svært lite effektivt for å "fjerne" oksygen fra fatet. Og så bør du overføre med lukket fat. Mottrykkfyller fungerer greit, best resultat får du hvis du fyller med høyere trykk enn det som er i fatet.
Hvor sterkt må det være for at oksydering ikke blir noe problem?
Å bare trykksette fatet slik og nappe i overtrykksventilen er svært lite effektivt for å "fjerne" oksygen fra fatet. Og så bør du overføre med lukket fat. Mottrykkfyller fungerer greit, best resultat får du hvis du fyller med høyere trykk enn det som er i fatet.
Akkurat den "artikkelen" der var jo bare en salgs-pitch for LODO kittet som bryggselv selger til Speidelen...
Bør vel helst stikke om til annet fat for å unngå autolyse?Fikk mye hjelp rundt oksygeninngress i øl og hvordan generelt forbedre kvaliteten og humlevarigheten på ølene mine etter å ha lest denne tråden:
https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/pressurized-closed-loop-corny-keg-fermenting.600563/
Anbefales!
Vill forskjell på siste ølet jeg lagde etter å ha brukt disse metodene hvor man gjærer i corneliusfat og bare drikker ølet rett fra gjæringsfatet, evt. dytter ølet over i et annet corneliusfat som på forhånd har blitt "purget" av gjæringsgassene. Bruker også et flytende stigerør (Clear Beer Draught System, og åtte hjemmemekka varianter etter denne oppskriften: http://think.gusius.com/diy-keg-floating-dip-tube/)