Hei. Står mitt i bryggingen av en Småtøs fra 7 fjell i en Braumeister 20. Så skjer det fantastiske, under løftingen av maltpipa, glipper jeg den og den faller på stangen som står i midten av kjelen. Det resulterer i at filteret i bunn av maltpipa slår hjul og halvparten av maltet havner i den ferdig skylte og kokeklare mesken.
Vi får filtrert ut all malten ved å helle alt i en bøtte for deretter å helle alt igjennom maltpipa på nytt. Men da har jeg noen spørsmål til noen med mer kunnskap:
1. Vil man få usmaker nå som maltet er rørt og vendt ekstremt mye?
2. Øllet er ganske grumsete kontra hva det var før uhellet. Hvordan kan vi redde klarheten i øllet?
3. Vi har en SG på 1044 før koking. OG skulle være på 1044, her har vi fått godt utbytte med andre ord. Hva gjør dette med øllet?
4. Bør vi kaste alt og dra å handle nye råvarer? Eller blir dette et spennende øl?
Vi får filtrert ut all malten ved å helle alt i en bøtte for deretter å helle alt igjennom maltpipa på nytt. Men da har jeg noen spørsmål til noen med mer kunnskap:
1. Vil man få usmaker nå som maltet er rørt og vendt ekstremt mye?
2. Øllet er ganske grumsete kontra hva det var før uhellet. Hvordan kan vi redde klarheten i øllet?
3. Vi har en SG på 1044 før koking. OG skulle være på 1044, her har vi fått godt utbytte med andre ord. Hva gjør dette med øllet?
4. Bør vi kaste alt og dra å handle nye råvarer? Eller blir dette et spennende øl?