1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Nattmesking med GF

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av HåvardK, 25 Aug 2019.

 1. HåvardK

  HåvardK
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  For et par helger siden deltok jeg på en utflukt til Bonsak Gårdsmalteri på Skogn, og traff mange dyktige hjemmebryggere på et ellers upåklagelig arrangement. Der ble jeg tipset om muligheten til å nattmeske, evt sette på mesking om morgenen og fullføre brygginga på ettermiddag/kveld.
  i noen tilfeller kan jo dette bety mesking i ti-tolv timer. Jeg ser for meg at det er nødvendig med noen forholdsregler i så måte, særlig ved bruk av GF med pumpe/sirkulering og alt det der. Er det noen som kan bidra med tips for at dette skal foregå så smertefritt som mulig?
   
 2. HåvardK

  HåvardK
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Ingen som har noen synspunkter å dele her, altså.
   
 3. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Jeg er litt skeptisk, men ta dette med alle nødvendige klyper salt: Jeg mener lange mesketider, særlig på trinn under 65 grader, har gitt meg et tynt øl. Mulig det vil være lurt å stille termostaten på minimum 67?

  Prøv det, men vær oppmerksom på denne mulige effekten.

  Det var ellers synd med alle de dyktige hjemmebryggerne;):p!
   
 4. Kalvatn

  Kalvatn
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Ørsta
  Haha, tok meg nokon sekund..

  Men Grainfather kan jo programmere stegmesking, kva med 30-45 min på ønska mesketemp og so resten på 72C eller noko slikt, kva trur du Finn?
   
 5. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Siden mange sier de har gjort dette med hell, så tror jeg det vil funke. Og jeg ser jo at akkurat her kommer bryggemaskinen godt med. Jeg ville ikke kunnet gjøre det med mitt enkle oppsett, som ikke har termostat engang.

  En tenkt innvending er at du risikerer astringens, men det er altså bare en tenkt innvending. Du må nesten ete puddingen for å finne ut hvordan den smaker, som engelskmennene sier:).
   

Del denne siden