Nybegynnertabbe av episke dimensjoner.........Dunken er blitt nedkjølt :-(.

Janea

Norbrygg-medlem
Hei.
Satte i går en Belgisk Tripel der alt så til å bli bra. Stor var min forskrekkelse da jeg oppdaget at døra til rommet der dunken har stått åpen i over 15 timer og all gjæring var stoppet.Temperaturmåling bekreftet mine verste mistanker da innholdet kun måler 19 grader :-(.
Er det noen som helst måte å få varmet opp brygget eller er det bare å la det gå i vasken for så og starte på ny frisk ?
 

Ekornskurken

Norbrygg-medlem
Slapp helt av. Ikke hell ut noenting. Lavere temperatur enn planlagt går helt fint. Jeg mener bestemt du kan la den stige naturlig (dersom det er varmt der den står) uten problemer.
 

Janea

Norbrygg-medlem
Takk skal du ha :).Da lar jeg den stå i rommet der det nå er jevn temperatur på 23 grader........................Og døra er nå låst ;-)
 

Miguel

Norbrygg-medlem
Hvis det er temperkontrollen så ville jeg sagt at 19 grader er bedre enn 23 i rommet siden du fortsatt venter på hovedgjæringen.
 
Topp