Finn Berger
Moderator
Min ligger rundt 8%.
Jeg har tatt den opp fra 12 grader til 15 hvordan har stått i 5 dager. Og så er den tatt relativt sakte ned til 0 grader.
Denne øvelsen har ikke rikket SG i det hele tatt. Så ølet var gjæret ut etter 20 dager på 12 grader.
Men runden opp på 15 grader har nok ikke skadet.
Min begynte på 9, men krabbet seg opp på 10 på egenhånd. Nå er den 11 dager gammel, og har gått fra 1.094 til 1.024. Jeg har satt den opp i et rom som holder 17 grader, og der skal den få stå noen dager - til den forhåpentligvis slutter å klukke.
Jeg har en RIS, også - med oppskrift fra @loebrygg - som har gått fra 1.096 til 1.026 - og det er fremdeles regelmessig bevegelse i gjærlåsen. 2.juledag er den en måned gammel. Den ser ikke ut til å gå lenger ned, så jeg får vel tappe den opp nå - men jeg skulle egentlig gjerne ventet til det ble helt stille i gjærlåsen.