Forsøker meg på en klone/juks/herme/kjærtBarnMangeNavnTydeligvis på Tree House sin hazy IPA - oppskrift her:
og noen andre har dyttet den i brewfather her:
https://web.brewfather.app/share/c43SO4OE0ZA1rx
Litt googling tilsier at "2 row" malt er 50/50 pale ALE malt og pilsnermalt, men oppskriften har også litt over 5% pilsnermalt. Skal jeg da bare kjøre samme type pilsnermalt (50% av 2 row malten + 100% pilsner malten) og legge de to sammen?
Vil gjerne handle hos Strømmen, støtte "lokal" butikk osv - ser at de har følgende som kan ca passe:
42.5% - Maris Otter Pale Ale Malt (EBC 5 - litt lavt?)
42.5% + 5% = 47.5% - Eraclea Pilsnermalt (2.5 - 4.5 EBC)
10% - Bjørns lettkokte havregryn
Ca riktig?
Oppskriften sier man skal bruke Wyeast 1318, nå som petit er konk utgår det. Frister da å splitte batchen i to og gjære ene med Lalleman Verdant og andre med Fermentis S-33 (..bare fordi jeg har den liggende). Men må sjekke litt med temp om jeg klarer å holde begge på anbefalt temp.
Imperial Juicy frister jo og Lallemand en New England tørrgjær.. tørrgjær vinner nok denne runden, men hvilken?!