Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Det er en ganske fiffig måte å beskrive en oppskrift på som gjør at man kan bruke den om man brygger 10 liter, eller 100 liter. MEN, den forutsetter at man har brygget litt og kjenner utstyret sitt. Dersom man vet (av erfaring og egne notater) at man med feks 5 kilo malt får en OG på 1.050 på sitt eget utstyr, så kan man beregne (manuelt eller i et bryggeprogram) at man trenger så og så mye for oppnå en OG på 1.070, dersom oppskriften sier at det er det man skal ha - så fordeler man malten i det prosentforholdet oppskriften sier.Har nok et spørsmål
Når jeg sitter å ser på Kommersielle oppskrifter på forumet her (Og andre oppskrifter forsåvidt) så står det kun oppgitt hvilke type malt i %
Er det en måte å regne ut hvor mye malt det skal være når du ikke vet vekten på maltet til sammen?
Et eksempel:
http://www.7fjellbryggeri.com/brewourkjuaguttamberale
Poenget er vel: skaff deg et bryggeprogram (Beersmith eller tilsvarende)
EDIT: Brukte aaaaltfor lang tid på å svare