Et nytt spørsmål:
Jeg brygget en mindre alkoholsterk klone av Kinns Vestkyst på fredag. Tilsatte 6 mnd gammelt skyldt gjær fra forrige brygging (samme øl, samme gjær). Er klar over at den ideelt sett skulle hatt en starter da den var såpass gammel, men droppet det for eksperimentets skyld.
Resultatet: etter ett døgn var det ikke tegn til plopping eller oksygenproduksjon i karet. Etter to døgn begynte det å ploppe kanskje én gang i minuttet. Det har holdt seg på dette nivået, og nå er det på femte døgnet.
Vil stormgjæringen noen gang komme, eller fortsetter det bare slik?
Er det for lite gjenlevende gjær, slik at jeg bør kjøpe mer og pælme oppi eller vil den formere seg saktere og bygge seg opp slik at det blir nok , bare med litt mer tid?
PS: Jeg ristet karet meget godt, så det burde være nok oksygen i det alle fall.
Sent fra min LG-D802 via Tapatalk