Ang gjærstarter - hvis du kjøper en pose spraymalt og bruker 100-150g til 1-1,5L vann for å koke opp, oppbevarer dere resten av spraymalt i en lukket boks eller noe? Er åpnet spraymalt noe sensitiv for oppbevaring, eller like grei å oppbevare som mel?
Vil forresten en enkelt pakke med WLP i en slik størrelse gjærstarter ha nok celler til 25L vørter?
Oppskriften min ønsker 280mrd, kan jeg skape dette med 100mrd?
Syntes Mrmalty sin gjærkalkulator var vanskelig å bruke, selv med metriske verdier.
Spraymalt er etter min erfaring betraktelig mer hygroskopisk enn mel, så jeg ville valgt en eller annen tett oppbevaring.
Hva er OG på brygget? Jeg har gått over til å bruke denne kalkulatoren: http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/ (bruker Braukaiser - Stirplate)Blir nok plastpose rundt den åpnede spraymalt posen på meg i første omgang.
Kunne jeg forresten fått noen innspill på del2 av spm mitt?
Hva er OG på brygget? Jeg har gått over til å bruke denne kalkulatoren: http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/ (bruker Braukaiser - Stirplate)
Ser ut til at det skal gå fint, men du må gjerne sjekke selv.
En liter vørter med OG 1.040 produserer 100 milliarder nye celler pluss de du tilsetter for å lage de nye.Blir nok plastpose rundt den åpnede spraymalt posen på meg i første omgang.
Kunne jeg forresten fått noen innspill på del2 av spm mitt?
En liter vørter med OG 1.040 produserer 100 milliarder nye celler pluss de du tilsetter for å lage de nye.
Så om du har 100 milliarder (en flunka ny wlp pose for eksempel), så trenger du en starter på 1,8 liter med OG 1.040 for å havne på 280 milliarder.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gahr sin artikkel i medlemsseksjonen, og en lett dobbeltsjekk i MR malty.Mitt siste
Hva er utregningen og tallene bak dette?