K
KBD
Hei,
Vi skal sette to brygg i morgen - ett vi har satt en del før, enkel hvete. Det andre er helt nytt for oss og jeg ble lettere panisk når jeg nå kom hjem og leste ordentlig på oppskriften. Det er snakk om meksikansk lager fra Bryggselv. Alt vi har brygget tidligere har vært 14 dagers gjæring på rundt 16-17 grader, og det er jo både enkelt og greit. Denne derimot har 10 dager på 10 grader, 7 dager på 16 grader og 14 dager på 1 grad. Det å få til 1 grad i begynnelsen av juni vil jeg anta blir et problem i boden hvor det står.....
Har noen noe gode tips til hva vi kan gjøre - gjerne både forkorting av gjæringstid og temperatur?
Malten som er i er:
3 kg pilsermalt
1,8 kg flaket ris
600 g vienna malt
300 g carapils
Humlen som skal i:
10 g magnum 14,1 % siste 60 min
50 g tettnang 3,3 % siste 10 min
50.g tettnang siste 0 min (?)
Gjæren er white labs WLP840 / WLP940 / W-34/70 S-23
Håper det finnes noen fine sjeler som har noen gode tips til en som nå fikk lettere panikk!
Vi skal sette to brygg i morgen - ett vi har satt en del før, enkel hvete. Det andre er helt nytt for oss og jeg ble lettere panisk når jeg nå kom hjem og leste ordentlig på oppskriften. Det er snakk om meksikansk lager fra Bryggselv. Alt vi har brygget tidligere har vært 14 dagers gjæring på rundt 16-17 grader, og det er jo både enkelt og greit. Denne derimot har 10 dager på 10 grader, 7 dager på 16 grader og 14 dager på 1 grad. Det å få til 1 grad i begynnelsen av juni vil jeg anta blir et problem i boden hvor det står.....
Har noen noe gode tips til hva vi kan gjøre - gjerne både forkorting av gjæringstid og temperatur?
Malten som er i er:
3 kg pilsermalt
1,8 kg flaket ris
600 g vienna malt
300 g carapils
Humlen som skal i:
10 g magnum 14,1 % siste 60 min
50 g tettnang 3,3 % siste 10 min
50.g tettnang siste 0 min (?)
Gjæren er white labs WLP840 / WLP940 / W-34/70 S-23
Håper det finnes noen fine sjeler som har noen gode tips til en som nå fikk lettere panikk!