1Morten
Norbrygg-medlem
Spørsmål om pitching: Jeg har etterhvert fått med meg at man bør pitche/lobbe/pælme gjæren i vørteren på et par grader lavere en gjæringstemperatur. Og det er greit nok å regulere dette på vørteren, men hva gjør dere for å sørge for at gjæren holder samme temperatur? Regner med at det ikke er optimalt å smokke en gjær som er romtemperert på 24 grader opp i vørter på 18, 15 eller 8 grader. Tar dere den ut av kjøleskapet, dekanterer og sitter og ser på termometeret til temperaturene er like, eller er det (eller riktigere sagt hva,) noe jeg ikke har forstått?
Edit: Dyrker opp ferskgjær på magnetrører, lar den bunnfelle i kjøleskap i ca et døgn før jeg dekanterer, lar den stå i romtemp og pitcher.
Edit: Dyrker opp ferskgjær på magnetrører, lar den bunnfelle i kjøleskap i ca et døgn før jeg dekanterer, lar den stå i romtemp og pitcher.