Har blitt litt omveltninger i helgeplanene her, så jeg kan kun brygge i dag, men gjæren vil ikke være klar før tidligst søndag kveld/mandag morgen. Er det noe problem å la vørteren stå i 2 netter før jeg har i gjær? Bør jeg riste inn oksygen med en gang den er nedkjølt, eller vente til jeg tilsetter gjæren?
Hvor får jeg tak i slike merkelapper?
Jeg har en Cream Ale som jeg lager både som ekstrakt- og all grain. Siden ekstraktbrygget kokes kun 30 min, så har jeg et humleskjema som starter på 30 min, og jeg vil si at smaksbidraget er tydelig ved bitterhumling ved 30 min.
Mulig. Har ingen erfaring med det.Hmm.. Vil ikke FWH kunne hjelpe til?
Har tenkt å brygge ca 20L med 7Fjell vinter. OG 1.072, forventa FG 1.015
Har 3 pakkar med wlp007 produsert 14.08 . Er dette nok? Har ikkje utstyr til å lage startar.
En magnetrører koster 300 kroner på ebay. Så det skal ikke mange bryggene til før du sparer inn utstyr til å lage starter. Man trenger ikke erlenmeyerkolbe heller. En hvilken som helst stor glassbeholder eller growler gjør samme nytten.Har tenkt å brygge ca 20L med 7Fjell vinter. OG 1.072, forventa FG 1.015
Har 3 pakkar med wlp007 produsert 14.08 . Er dette nok? Har ikkje utstyr til å lage startar.
Dypp alle flaskene et minutt eller to i et kar med Starsan og sett dem tilbake på treet rett før du brygger. Mye enklere enn stekovnen. Luft er dessuten ikke så effektivt de må stå en stund i ovnen for å bli desinfisert.Har hatt flaskene mine stående på et flasketre i et par måneder ialelfall.. Før de ble hengt dit, ble de skylt i varmt vann.. Nå som jeg skal bruke de igjen, bør jeg dyppe de i en StarSan-blanding før jeg tapper på de, eller holder det med f.eks 10min i ovn på 200grader? Ene metoden bedre enn den andre? Alle flaskene skal/burde være fri for rester fra forrige brygg før de ble hengt på treet.
Har hatt flaskene mine stående på et flasketre i et par måneder ialelfall.. Før de ble hengt dit, ble de skylt i varmt vann.. Nå som jeg skal bruke de igjen, bør jeg dyppe de i en StarSan-blanding før jeg tapper på de, eller holder det med f.eks 10min i ovn på 200grader? Ene metoden bedre enn den andre? Alle flaskene skal/burde være fri for rester fra forrige brygg før de ble hengt på treet.
God aften, har en Pilsner som eg har tatt på et lite fat idag som er på 4 liter og sotte det i kjøleskapet på ca 5 til 6 grader.
Men spørsmålet er så hvilken psi/bar skal det karbonere på. Står no på 1,6 psi
Hvis du kaller det en neipa kan du ihvertfall spare deg for CC.Hei kjære bryggere. Har for førstegang i "bryggekarrieren" fått oppdrag i å "levere" øl på tidspress.. mitt spørsmål : er det mulig? Fint med noen råd
Satte en vørt på lørdag morgen OG 1,070 for å gjøre det enkelt for meg selv. (Not) (mesket lavt 64c 40min 68-69 40min)
Dette blir en humlejuice/bombe.. moderat front bitterhet.. masse humle flame out. Tilsatt en noe overdreven dose høyt aktiv chico gjær. (Plenty o2 , Zink og gjærnæring og Brewers clarex.)
SG i dag 12/09 er 1,023.. bobler heftig fortsatt men bestemmer meg for å tørrhumle stage 1 i kveld.
Spm: bør jeg nå smikke opp temp på 20-21 nå?
Eller fortsatt la den gå på 18,5c ?
Ølet må være klart til konsum neste tirsdag kveld. (19sept)
Er det mulig , eller vil det feile?
Spm hurtig karbonering : noen som har prøvd feks coldcrashe i fat og sette opp på tja.. 30psi? Erfaringer? (Evnt skippe CC ? )
Tips for en som har det travelt mottas med takk..
Sent from my iPad using Tapatalk
Hvis du kaller det en neipa kan du ihvertfall spare deg for CC.