1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Papirbit? Hval? Blekksprut?
     
  2. Arnljot

    Arnljot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Enkelt, brukt kondom.
     
    Anders- liker dette.
  3. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Sjøhest eller er du riktig så heldig en havfrue som er glad i øl.
     
  4. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er i tilfelle ikke min brukte kondom, for spørre fruen, jeg vil nødig bli gravid av å drikke dette.. fermentasaurusen bli demontert.vasket, stod me pbw 3-4 dager, så starsan 24 timer før jeg overførte vørteren, kan det være coldbreaken?
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har 7F sluttet med oppskriftene sine på nett?
     
  6. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Liten backlog bare tror jeg. Observerte Gahr besvarte en lignende etterlysning i en Facebookgruppe nylig.


    Sent from a potato using Tapatalk
     
  7. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
  8. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, godt mulig jeg har vært så slukket når jeg overførte :) ser iallefall ikke bra ut.. se om jeg får meg en smak av den imorgen.. om det er papir eller noe lignende, så er jo det godt desinfisert.. men ikke noe jeg vil ha i apaen min
     
  9. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fitjar
    Hva er facebook?
     
    loebrygg, Arnljot og Finn Berger liker dette.
  10. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Nå er det snart flasketid for mitt første egenkomponerte brygg. men jeg aner ikke hvor mye sukker jeg skal ha i med tanke på karbonering.

    OG1.037
    FG1.007
    Alcohol3.8% ABV

    3kg 2-row US
    0,5kg crystal 120-us
    0,5 flaked wheat-us

    US-05 gjær

    Kan noen hjelpe til/forklare hvordan man finner ut av hvor mye sukker/L man skal bruke her? dette er mitt 3 brygg, så jeg har ikke så mye erfaring med hvor mye sukker som vanligvis brukes. her er det ganske lav ABV så mulig det og har noe å si.

    Takker og bukker for svar :D
     
  11. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Jeg bruker 6 gram pr. liter som standard. Skulle vel funke på de fleste ølsorter, men har ikke brygget øl med så lav alkoholprosent så mulig det er annerledes .
     
    g0bben og Sarge liker dette.
  12. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Med en lav FG vil mye kullsyre være med på å bygge opp under en tynn opplevelse av ølet. Dersom du vil unngå det, ville jeg ha karbonert den lavere enn ellers. Er dette en lett APA? Kanskje legge den på 1,8-2 volum CO2? Hvis det er mye humle i ølet, så vil du jo ha en viss mengde kullsyre for å få ut aromaen. Ville kanskje safet på 2. Noe som gir 4,5 g/l, gitt gjæringstemperatur 20 grader.
     
  13. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Var tenkt som en lett IPA med simcoe humle. Med hulme på 60min 15 min og tørrhumle. 50 gram totalt.

    Takker for ett forklarende svar
     
  14. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Om du karbonerer det som en IPA, altså et øl på 5-7 % med IBU >40 tror jeg ølet ditt fort blir opplevd som litt tynt og vannete. Du er definitivt inn i lavalko-land (og lavhumleland antar jeg, uten å vite hvor mange liter de 50 gr er fordelt på), og da ville jeg latt det være ledende for karboneringsnivået.
     
  15. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Beklager, det er en 25L batch som endte på 21liter i gjæringskarret.
     
  16. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Så da er det ok med 4,5g/l når det er en 21L batch?
    Jeg er helt ny i dette ser du.
     
  17. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Ja. Størrelsen på batchen påvirker ikke g/l-verdien. Du får det totalte mengden ved å multiplisere g/l med antall liter du flasker. Så i ditt tilfelle bli det 94,5 gram sukker. Da får du 2.0 volum CO2. Jeg ville lagt meg der, men du kan så klart legge deg høyere, dersom du ønsker mer fizz :)
     
    g0bben liker dette.
  18. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Smak og behag dette. Vil du ha øl som virker litt tynnere eller vil du ha øl som har mer (nok) kullsyre.
    Jeg velger det siste for det passer meg best. Andre velger motsatt.
     
  19. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Takk for forklarende svar
     
  20. g0bben

    g0bben
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Hvor mye sukker ville du brukt da? Og hvorfor?
     

Del denne siden