Det er vel ganske delte meninger om dette. Har aldri opplevd gressmak før selv, og har tørrhumlet i 7 dager ++. Leste i dokumentasjonen til Fermentasaurus at man man burde tømme humle når den bunnfallet i oppsamlingsballongen igjen.
Problemet med ståltank er at jeg ikke kan se når ting bunnfallet så jeg må ta det på "gefylen" Mer enn 5 dager kontakttid er kanskje ikke noe poeng uansett? Gjæren som bunnfeller er vel bare en fordel å få fjernet kontinuerlig, kanskje
Jeg sluttet egentlig ganske raskt med den ballen. Nå dumper jeg som alle andre koniske, rett i bøtte/annet, setter litt co2 på så den ikke skal trekke luft og du,per i vei. Forstår egentlig ikke hvorfor klatte med ball.
Har en gjærslurry med US-05 høstet fra en starter fra februar. Tenkte jeg skulle sette en ny starter på denne. Den har stått med vørter over seg hele tiden i kjøleskap. Men når jeg åpner og lukter synes jeg lukten er rundt om cider/eddik. Kjenner jeg blir usikker på om jeg bør benytte denne i en starter.... hvad tycks?
Jeg er ingen pastor, men lukter det funky er det grunn nok til å ofre for meg. En lang bryggedag fortjener sunn gjær.
Er du først blitt mistenksom, får du aldri fred for tanken på at dette kanskje ikke er så bra. Så jegville nok spandert en ny pose.
Jepp, ble mistenksom og matet sluken med den. Hadde heldigvis en pose med US-05 liggende, så dermed kastet jeg den oppi snurreren. Så får jeg heller ta av litt av den. Takk.
Kjøpte nytt manometer på tess i går. Det er fylt med glyserin (antar jeg det er), idag så vider det +0.2 bar. Da jeg kjøpte det og gikk ut med det fra butikken viste det 0 bar. Jeg har luftet det raskt, men nåla synker ikke ned til 0. Noen innspill på hva som er greia?
Men det viste null i går.. Og jeg har prøvd å lufte det og. Ser det kommer glyserin ut av lufteluka, så kanskje det er tett der. Det slapp iallefall ut en liten pffft da jeg luftet men sank ikke nevneverdig.
Det var en som jobbet på tess som monterte hele greia for meg, han brukte en del lim, og tightet det ned veldig. Alt virket veldig lovende. Men, jeg ser at når jeg tester det på et fat som skulle hatt to bar, så rikker det seg ikke. Nåla står bom fast. Et annet manometer viser overtrykket.
Ja det er akkurat det jeg tenker. Får ta turen på fredag. Litt kjipt, for jeg fikk en veldig god pris på manometeret og knallservice. Hater å komme tilbake og "klage" da.
Hvordan lager folk startere? Er dette virkelig den enkleste og vanlige metoden? Det svir det jo kjempefort! Må eg virkelig snurre den hele tiden? Hadde et gasbluss vært bedre? Eller hva gjør folket?
Koker rett på plata, svir seg ikke hos meg. Har ikke induksjon. Jeg setter på kun 1/2-3/4 effekt i starten, fram til den er neste på full kok, for å unngå for mye stress på glasset og sviing. Tar litt lengre tid, men er verdt det.
Skru ned styrken. Med rent vann fra springen og DME fra et malteri trenger du ikke gønne på med effekt. Selv har jeg "såvidt" kokt mine startere i noen år. Type oppkok + noen få min så er det greit for meg iallefall.
Eg pleier å koke de i noen minutter, så den er grei. Det er i grunnen oppstarten eg misliker. DME faller til bunns og svir seg. Men bedre å bare la det temperere seg rolig, så løser det seg naturlig? Slik det er nå, så snurre jeg den mer eller mindre konstant i starten.