Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Kjøl sakte ned for å unngå dette. Jeg lagrer ferdig øl på 8-12 grader og setter i kjøleskapet det som skal være kaldere noen timer før.
Kjøl sakte ned for å unngå dette. Jeg lagrer ferdig øl på 8-12 grader og setter i kjøleskapet det som skal være kaldere noen timer før.
Nå skal det sies at jeg er ganske ny i faget, men jeg trodde jeg hadde høvelig kontroll på temaet chill haze.
Tidligere satt jeg en ferskbeygget øl i kjøleskapet og opplevde at det ble tåkete som følge av chill haze. Jeg spurte litt her og leste meg litt opp, og dannet meg en mening om det.
Slik jeg har forstått det må ølet stå avkjølt i noen uker for å klarne. Jeg sitter nå med en krystallklar øl jeg satt i kjøleskapet i går. Denne er ca 2 måneder gammel og har stått i rundt 15 grader siden brygging.
Burde ikke denne vært uklar nå?
Vi har alle våre problemer.
Problem 1: Har ikke noe problem med chill haze.
Problem 2: Kan ikke brygge før 12 juni.
Problem 3: Må brygge tre brygg før sommeren er omme.
Men eksamener er bare krevende!
Morsom tråd!
Ironisk nok så fikk jeg akkurat melding fra en kompis som mistet ølsalget i dag. Han er på tur over for å hente øl. Minstenker at det blir brygging før 12. Juni alikevel.
Problems
Det er mulig jeg er blitt en kynisk og følelseskald gammal gubbe uten evne til empati - men jeg klarer ikke å mobilsere noe særlig medfølelse med deg. Skremmende.
Brygget i dag, når jeg hev opp gjærnæring ved 15 min ble det som melklumper som fløt rundt i vørter, har ikke opplevd dette før, kan det være at gjærnæringen har blitt gammel?
@Finn Berger, ingen medfølelse i eksamensperioden, nei. Jeg trodde det var et krav som måtte innfris for å bli lærer jeg.
Med mine elever, ja. Flinke, snille, hyggelige mennesker som fortjener alt godt. Student har jeg vært sjøl; jeg veit hvordan de holder på.
Ellers var det i grunnen det at folk liker ølet til @Morten Jensen så godt at han må brygge mer, jeg ikke syntes det var noen grunn til å synes synd på ham for.
Det har jeg aldri lest.. og står ikke noe om det på wln1000 pakkenDu skal jo røre den ut i varmt vann før du har den oppi, så om du ikke gjorde det, kan det være forklaringa.
Det har jeg aldri lest.. og står ikke noe om det på wln1000 pakken
Ok det gjorde jeg ikke, det har ikke vert problem før, men nå vet jeg det. Hvor varmt vann skal den røres ut i?Du skal jo røre den ut i varmt vann før du har den oppi, så om du ikke gjorde det, kan det være forklaringa.
Vørteren inneholder stort sett alle stoffer som gjæren har behov for, bortsett fra sink.Hvor stor forskjell utgjør med/uten sink?
Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
Ok det gjorde jeg ikke, det har ikke vert problem før, men nå vet jeg det. Hvor varmt vann skal den røres ut i?
Jeg brukte en ts, det var ikke store klumper, men konsistensen var lik melbolle.Jeg tar bare varmt vann fra springen.
Hvor mye bruker du - det skal jo litt til for å få mjølboller av stoffet?