1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hahah, du har et meget godt poeng der :D
     
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det har jeg aldri lest.. og står ikke noe om det på wln1000 pakken
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei, det har du sikkert rett i. Jeg bruker Wyeast sin, siden den har sink, og på den står det at den skal oppløses i varmt vann. Og de har samme konsistens, om jeg ikke husker feil. (Brukte Whitelabs sin før, til det gikk opp for meg at den (antakelig) ikke har sink.)
     
  4. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor stor forskjell utgjør med/uten sink?

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  5. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok det gjorde jeg ikke, det har ikke vert problem før, men nå vet jeg det. Hvor varmt vann skal den røres ut i?
     
  6. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Vørteren inneholder stort sett alle stoffer som gjæren har behov for, bortsett fra sink.
    Med tilsetting av gjær-næring uten sink, tilsetter du mer av det som allerede er der.
    Bruker du næring med sink, får gjæren dette ekstra sporstoffet.

    Står litt mer i denne tråden: Gjærnæring
     
    ullrotta og Finn Berger liker dette.
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg tar bare varmt vann fra springen.

    Hvor mye bruker du - det skal jo litt til for å få mjølboller av stoffet?
     
  8. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brukte en ts, det var ikke store klumper, men konsistensen var lik melbolle.
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Såpass, ja. Stor batch, altså?
     
  10. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den er 25l OG 1070, gjæres med Wollsæter kveik, pleier normalt å bruke en1/2 ts
     
    Thor Inge liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg skulle til å løfte pekefingeren, ja:).

    Som @LarsUlv sier over her, så trengs egentlig ikke gjærnæring i det hele tatt når du brygger med bare malt. Har du mye sukker, er det en annen sak. Det er sink det kan bli litt lite av i en vanlig maltoppskrift.
     
    Lars Jarle Skorge liker dette.
  12. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Hvis jeg ikke får brygget i dag #tidsklemma, hvor lenge kan da gjæren stå i kjøleskapet før den trenger en ny runde oppstart?
     
  13. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Oppstart handler om å komme opp i antall gjærceller. Det har du formodentlig klart. Setter du den kjølig vil ikke disse cellene stryke med den første uka. Deretter kan de kanskje begynne a dabbe av. Men en skje sukker vil holde dem frisk og rørig om det er bare en uke eller to utsettelse.
     
    RealGone og ullrotta liker dette.
  14. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Satser på å få brygget i løpet av neste uke.
    Takker!
     
  15. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor mange gram med riskall bør jeg bruke på en 25 Liters batch?
    Malt: 5,5kg ( Pilsner malt, Wheat Malt, Flaked Wheat og Flaked Oat)
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det spørs hvordan du brygger/mesker og hva prosenten av malttypene er. I bestefall bruker du 0%.
     
  17. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bruker Grainfather.
    Sist jeg hadde litt hvete malt i et brygg gikk skyllingen veeeldig tregt.
     
  18. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    En dæsj ;)
     
    Skogslik liker dette.
  19. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sist jeg kjøpte riskall kjøpte jeg 350 gr tror jeg.. brukte det på 2 batcher à 25 liter..Har ikke idé om hva som er "normen",men det holdt fint.
     
  20. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    sist e brukte det var det ca 300g
     

Del denne siden