Han har vel limt igjen åpningen, da?
Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
Jo, men tenk hva han evt. må føle da...Ja det er akkurat det jeg tenker. Får ta turen på fredag. Litt kjipt, for jeg fikk en veldig god pris på manometeret og knallservice. Hater å komme tilbake og "klage" da.
Koker rett på plata, svir seg ikke hos meg. Har ikke induksjon. Jeg setter på kun 1/2-3/4 effekt i starten, fram til den er neste på full kok, for å unngå for mye stress på glasset og sviing. Tar litt lengre tid, men er verdt det.Hvordan lager folk startere? Er dette virkelig den enkleste og vanlige metoden?
Det svir det jo kjempefort! Må eg virkelig snurre den hele tiden?
Hadde et gasbluss vært bedre?
Eller hva gjør folket?
Vis vedlegget 36943
Hvordan lager folk startere? Er dette virkelig den enkleste og vanlige metoden?
Det svir det jo kjempefort! Må eg virkelig snurre den hele tiden?
Hadde et gasbluss vært bedre?
Eller hva gjør folket?
Vis vedlegget 36943
Skru ned styrken. Med rent vann fra springen og DME fra et malteri trenger du ikke gønne på med effekt. Selv har jeg "såvidt" kokt mine startere i noen år. Type oppkok + noen få min så er det greit for meg iallefall.
Eg pleier å koke de i noen minutter, så den er grei. Det er i grunnen oppstarten eg misliker. DME faller til bunns og svir seg.
Men bedre å bare la det temperere seg rolig, så løser det seg naturlig?
Slik det er nå, så snurre jeg den mer eller mindre konstant i starten.
Skru ned styrken og bruk lengre tid kanskje?. Jeg har alltid kokt på singel koketopp, og aldri fått svidd vørter. Men jeg koker i kjele, og så overfører. Ei glasskolbe klarer kanskje ikke fordele varmen like greit utover?
Da skal eg prøve det. Tenkte det var et av poengene med erlenmeyerkolbe at man laget direkte i de. Men, klart eg kan bruke lenger tid på oppvarmingen om dere mener det er trikset og det da ikke svir seg. Det tar lenger tid med å varme kolben ja.
Takk for tispene.
Edit: og tipsene![]()
Hvordan lager folk startere? Er dette virkelig den enkleste og vanlige metoden?
Det svir det jo kjempefort! Må eg virkelig snurre den hele tiden?
Hadde et gasbluss vært bedre?
Eller hva gjør folket?
Vis vedlegget 36943
Kjøl sakte ned for å unngå dette. Jeg lagrer ferdig øl på 8-12 grader og setter i kjøleskapet det som skal være kaldere noen timer før.
Nå skal det sies at jeg er ganske ny i faget, men jeg trodde jeg hadde høvelig kontroll på temaet chill haze.
Tidligere satt jeg en ferskbeygget øl i kjøleskapet og opplevde at det ble tåkete som følge av chill haze. Jeg spurte litt her og leste meg litt opp, og dannet meg en mening om det.
Slik jeg har forstått det må ølet stå avkjølt i noen uker for å klarne. Jeg sitter nå med en krystallklar øl jeg satt i kjøleskapet i går. Denne er ca 2 måneder gammel og har stått i rundt 15 grader siden brygging.
Burde ikke denne vært uklar nå?
Vi har alle våre problemer.