Tråden for dumme spørsmål.

fikk fyllet på 2 fat igår med fin fersk øl, satte på co2 slangen og økte trykk til cirka 3 bar. virker som att mine ballock koblinger ikke klarer dette? begynte lekke ved cirka 2.5 bar og nå er det konstant lekkasje, til og med på lavere trykk. skall disse ikke tåle litt trykk ? er alltså de hvite koblingene som ryker. begge 2 faktisk....
 
nei nei nei! jeg bruker picnicslangene fra fat til kran :)
så trenger jeg ikke tenke på slange lengde, dimensjon og lignende.
 
Brusestenen min på 0.5 micron som jeg bruker til å oksygenere vørteren med er så å si tett. Hva gjør jeg for å få åpnet den?
Kokte den godt før bruk.
Legge den i krystal soda? Har gjort det uten alt for stor suksess.
 
Brusestenen min på 0.5 micron som jeg bruker til å oksygenere vørteren med er så å si tett. Hva gjør jeg for å få åpnet den?
Kokte den godt før bruk.
Legge den i krystal soda? Har gjort det uten alt for stor suksess.

Hva med å koble den til O2-settet, senke steinen ned i vann rett fra kokeplata og kjøre på med gass, kanskje det vil hjelpe? (Vær forsiktig så du ikke spruter nesten kokende vann utover deg selv.)
 
Prøvde å tørrhumle ganske kraftig i fermentasaurusen i går. Det endte med at oppsamlingsflasken var full av «tørr» humle når jeg stod opp. Purget headspace med co2 og repitched humlen ovenfra. Nå kommer jeg tilbake fra universitetet og innser at det samme har skjedd igjen.

Er det innafor å dumpe dette plantematerialet? Humlen som faller til bunn skal jo i grunn være ferdig i prosessen uansett, men syns det skjedde litt fort.
 
Hva med å koble den til O2-settet, senke steinen ned i vann rett fra kokeplata og kjøre på med gass, kanskje det vil hjelpe? (Vær forsiktig så du ikke spruter nesten kokende vann utover deg selv.)
Det har jeg prøvd. Slangen blei myk og løsna fra steinen. Satan, som jeg brant meg da det spruta kokende vann utover.
 
Prøvde å tørrhumle ganske kraftig i fermentasaurusen i går. Det endte med at oppsamlingsflasken var full av «tørr» humle når jeg stod opp. Purget headspace med co2 og repitched humlen ovenfra. Nå kommer jeg tilbake fra universitetet og innser at det samme har skjedd igjen.

Er det innafor å dumpe dette plantematerialet? Humlen som faller til bunn skal jo i grunn være ferdig i prosessen uansett, men syns det skjedde litt fort.
4 til 5 dager skal være nok.
 
Skjer vel egentlig det samme bare verre i en tradisjonell gjæringsbøtte. Humla feller og blander seg med gjæren. Jeg ser frem til å teste forskjellene når den nye fermentasaurusen kommer. Regner med da at man kan tømme ut mye trub og gjær før en tørrhumler not?
 
Den der ballongen i bunn av fermentasaurusen er jo gimmick, og kun det, absolutt ingen praktisk funksjon. Ta den bort og sett på en slange eller en albue med triclamp på eller noe. Dump med trykk i toppen. Det er ingen andre koniske tanker på markedet som har en sånn idiotisk løsning. Det er det en god grunn til.
 
Den der ballongen i bunn av fermentasaurusen er jo gimmick, og kun det, absolutt ingen praktisk funksjon. Ta den bort og sett på en slange eller en albue med triclamp på eller noe. Dump med trykk i toppen. Det er ingen andre koniske tanker på markedet som har en sånn idiotisk løsning. Det er det en god grunn til.
Tror du det er løst med gen2?
 
Skjer vel egentlig det samme bare verre i en tradisjonell gjæringsbøtte. Humla feller og blander seg med gjæren. Jeg ser frem til å teste forskjellene når den nye fermentasaurusen kommer. Regner med da at man kan tømme ut mye trub og gjær før en tørrhumler not?

Det forutsetter at du venter med tørrhumlinga til gjæringa er over.
Alle tiders. Skal rotere en gang eller to til bare for å være helt sikker så begynner jeg å tappe humlerester etter det.

Her er noe Mitch Steele uttalte allerede for 6 år siden:

I definitely believe that dry-hopping can be done for too long. To me, the flavors get vegetal and “stemmy”, and lose that fresh, really desirable, floral and citrus intensity. I was at the World Brewing Congress in Portland, OR this summer and there were some very interesting technical presentations about dry-hopping. Most of the presenters suggested that maximum flavor is achieved after a very short time-just 12-24 hours. This is of course, assuming the hops are thoroughly wetted and mixed in the beer when they are added. One of the most interesting presentations described a procedure where hops were continuously circulated in a tank of beer for 12 hours, and that was it. The beer and hops were then separated. One of my friends in the business saw this presentation too, and tried this technique and won a medal at the GABF with the beer. It says a lot about the potential of that procedure. At Stone, we go 7 days as a standard, but have seen really fresh character at 5 days. I expect we will see some hard core research on this over the next couple of years. Reserachers in Japan, Germany, and also up at Oregon State University are starting to focus on hop flavor research using craft brewing techniques. (Min utheving.)

Jeg mener dette er bekreftet seinere. Mener også at Stone ikke bruker 7 dager som standard nå.

Her er en del interessant: http://beersmith.com/blog/2018/04/2...-ipa-with-randy-mosher-beersmith-podcast-169/
 
Sist redigert:
Det forutsetter at du venter med tørrhumlinga til gjæringa er over.

Jo det er sant, jeg føler (litt uvitenskapelig) at jo senere jo bedre, mht at humla forsvinner ut gjærlåsen. Samtidig påstår brewdog at 14C gir best humleutbytte og da sier det seg selv at en humle tilsettes helt i slutten, og gis en tempdrop når du er fornøyd med utgjæring. For å strekke dette litt lenger så kunne jeg tenke meg å ta de siste poengene under trykk og dermed beholde mest mulig aroma. Men om fermentasaurusen fremdeles er noe ræl så får jeg finne noe annet å leke med. Blir spennede å se. Jeg liker tanken med å trykke øllet over på fat også.
 
Tilbake
Topp