Jædr
Norbrygg-medlem
Har lest at noen typer vingjær kan få frem/forsterke smakskomponenter i humle slik de gjør med druer, så har lyst til å teste om dette kan ha noe for seg. Det er gjort forsøk der både øl- og vingjær brukes sammen der ølgjæren er i flertall for å unngå at vingjæren tar livet av ølgjæren og en for voldsom esterprofil.Hva ønsker du og oppnå?
Det er en god grunn for at vinprodusentene ikke reklamerer med hvilken gjær de bruker, og det er fordi de bruker nøytral gjær.
Vingjær spiser også bare enkle sukkerarter, og vil derfor ha lite å gjøre...
Utdrag fra en BYO artikkel:
Many sophisticated drinkers compare the character of Nelson Sauvin hops to New Zealand Sauvignon Blanc wine, but this isnt just beer-judge banter; both contain 3-sulfanyl-4-methylpentan-1-ol (3S4MP) and 3-sulfanyl-4-methylpentyl acetate (3S4MPA) which provide some of their shared citrusy aromatics.9 3S4MP is also found in high concentration in Mosaic® and Hallertau Blanc hop varieties.10 There are compounds that other hops and grapes have in common as well. In addition, some varietal enhancing wine yeasts are fantastic for freeing bound hop aromatics from water-soluble glycosides (The Science of Hop Glycosides BYO July/August 2015). As a result, wine yeast may have a modifying or enhancing effect on hoppy beers!