Finn Berger
Moderator
Må bestille ingredienser i dag om jeg skal ha håp om å kunne brygge til helga, så kjekt å vite om jeg burde bestille gjær eller ikke.
Bare 2 flasker altså? Pleier bruke en 6-pack jeg.
Den der kommer sannsynligvis til å bruke en halv evighet på å komme i gang, om den i det hele tatt gjør det. Så hvis du skal være sikker på å kunne brygge til helga, ville jeg bestille ny gjær. Tørrgjær? Det finnes vel ikke noe som ligner helt på 1318, tror jeg. Men Lallemand har en tørrgjærversjon av wlp002/wyeast 1968 (Fullers' gjær), som heller ikke har så høy utgjæringsgrad, men jeg veit ikke om den er å få Norge. (https://www.lallemandbrewing.com/docs/products/tds/TDS_LALBREW_PREM_LONDON_ENGLISH_DIGITAL.pdf)
Bestill lys tørrmalt med det samme, til å lage startere av. Ellers er det en god ide å brygge en liter eller to ekstra, ha på flaske og putte i fryser'n.