Det skal no bli karbonert til slutt Men smak ofte om du kjører opp trykk, plutselig står du der med ett fullt glas med skumFår prøve høyere trykk da. Koble av det andre fatet og sette opp trykket til 2.5 bar kanskje?
Det skal no bli karbonert til slutt Men smak ofte om du kjører opp trykk, plutselig står du der med ett fullt glas med skumFår prøve høyere trykk da. Koble av det andre fatet og sette opp trykket til 2.5 bar kanskje?
Kan nok stå med 2,5 bar et døgn eller to, men bare ikke glem det. Da blir det ekstremt overkarbonert. Belgiske sterke øl kan godt ha litt futt. Jeg pleier å karbonere dem naturlig.Får prøve høyere trykk da. Koble av det andre fatet og sette opp trykket til 2.5 bar kanskje?
Satte det på 2 bar. Får prøvesmake ofte.Kan nok stå med 2,5 bar et døgn eller to, men bare ikke glem det. Da blir det ekstremt overkarbonert. Belgiske sterke øl kan godt ha litt futt. Jeg pleier å karbonere dem naturlig.
Nei, gå rett på hovedsteget. Har testet proteinrast med dette maltet og det var uheldig mht. skum. De tekniske dataene tyder på at det slett ikke er undermodifisert.Skal i nær framtid brygge @Holmentoppen sin Bohemian Rhapsody, tjekkisk pils.
Weyermann gulvmalt, trenger ingen proteinrast? Rett på 67 grader?
Spør bare for å dobbelsjekke. Trodde greia med gulvmalt (aldri brukt det før) var et proteinsteg.
Skal i nær framtid brygge @Holmentoppen sin Bohemian Rhapsody, tjekkisk pils.
Weyermann gulvmalt, trenger ingen proteinrast? Rett på 67 grader?
Spør bare for å dobbelsjekke. Trodde greia med gulvmalt (aldri brukt det før) var et proteinsteg.
Lagde 3l startervørter i dag med 1.5 teskjeer Wyeast gjærnæring. Brukte lys DME som jeg alltid har gjort. Har derimot aldri sett at vørteren blir så mørk som den ble i dag. Samme med mengde bunnfall. Er dette et resultat av gjærnæringen? Det har jeg nemlig ikke brukt tidligere.
Jøss - det der nærmer seg et okkult fenomen. Her må mørkemaktene ha vært på ferde. En sak for @Skogslik ?
Spøk til side: Jeg ser ingen annen mulig forklaring enn gjærnæringen. Jeg har aldri brukt mer enn en halv teskje - og sjøl det tror jeg kanskje er overkill - og har aldri sett noen fargeeffekt av det, men hva ellers kan det være?
Hvorfor brukte du så mye, forresten? Det skal nok ikke overdrives, særlig fordi Wyeast sin inneholder sink. Det er bra at den gjør det, men sink kan du også få for mye av, og da blir det usmaker. Jeg aner ikke hvor grensa går, men det ville overraske meg om du er over, tross alt.
Det var basert på et svar fra Gahr i Gjærstarertråden i medlemsforumet. Han skrev at han brukte 1/2 teskje per liter starter. Men om det var Wyeast vet jeg ikke hehe.
Gratulerer med bryggingHei, satte mine første to brygg i går. De står nå til gjæring på ca 21-22 grader..
Jeg måtte frakte gjæringskaret fra bryggeplass til gjæringsplass og klarte selvfølgelig å få vørter i gjæringslåsen.. Burde jeg la det stå eller burde jeg vasket og desinfisert gjæringslåsen ASAP? Den størmgjærer akk nå. Evt. Hvordan er det best mulig å gjøre dette på?
Napp den ut, skyll, fyll på litt vann, sett tilbakeHei, satte mine første to brygg i går. De står nå til gjæring på ca 21-22 grader..
Jeg måtte frakte gjæringskaret fra bryggeplass til gjæringsplass og klarte selvfølgelig å få vørter i gjæringslåsen.. Burde jeg la det stå eller burde jeg vasket og desinfisert gjæringslåsen ASAP? Den størmgjærer akk nå. Evt. Hvordan er det best mulig å gjøre dette på?
Jeg mesker med ca 3 l pr kilo malt. Litt mindre hvis jeg skal heve tempen med kokende vann underveis i meskinga (Steg opp til 72 feks). Så skyller jeg slik at jeg heller skyllevannet over mesken og tapper ut samtidig. Jeg tapper over i et gammelt gjærkar. Pass på at det alltid er noen cm vann over mesken så lenge osm mulig. tapp sakte! Men det er fungerer sikkert også som du antyder, så lenge en får skylt ut alt.Denne kunne nok passet i mange tråder, men eg tar det her.
Tenker å prøve å brygge på BB30 i morgen med meskepose og falsk bunn.
Noen formeninger om mengde meskevann og skyllevann?
Meske med så mye som mulig, tappe av og skylle med resterende for kokevolum er min tanke.
Altså skylle med posen ned i maskinen og sirkulere.
Tanker? Erfaringer?
Samme som eg har brukt med maltrør da i grunnen.Fyll vann opp til falskbunn + eks. 3 l/kg malt