Dersom man tilsetter aromahumle ved/under flameout, bidrar denne til bitterhet? Og hvis så, hvordan brukes kalkulatorene for å beregne dette bidraget?
Trur eg meinte noke slikt som at det er mange som bruker for mykje kraft på rørkutteren slik ein deformerer rørenden.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Enklest forklart: Du kutter ved å dra rørkutteren rundt røret (eller røret rundt i kutteren), ikke ved å prøve å skru kniven gjennom røret.
Bruken er enkel og forstå, men det er fremdeles en kraft som kutter røretEnklest forklart: Du kutter ved å dra rørkutteren rundt røret (eller røret rundt i kutteren), ikke ved å prøve å skru kniven gjennom røret.
I teorien bidrar ikke en humle tilsatt ved flameout med bitterhet, og Beersmith regner den som 0IBU. I praksis vil dette avhenge av hvor raskt du klarer å kjøle vørteren din. En god dose høyalfahumle i WP på 15-20 minutter mellom 70 og 80 grader vil gi 3-5 IBU.Dersom man tilsetter aromahumle ved/under flameout, bidrar denne til bitterhet? Og hvis så, hvordan brukes kalkulatorene for å beregne dette bidraget?
Jeg har også laget NEIPA med humle kun i hopstand (20-30 min på 70 grader) og som tørrhumle, og likevel fått et øl som var bittert nok. Så det gjelder å prøve seg fram. For denne typen øl har jeg helt sluttet å se på IBU-tallet og heller konsentrert meg om perceived bitterness.
Bruken er enkel og forstå, men det er fremdeles en kraft som kutter røret
For å pirke så skal man altså stramme, kjøre et par runder, stramme litt til, nye rundet osv til røret er kuttetEnklest forklart: Du kutter ved å dra rørkutteren rundt røret (eller røret rundt i kutteren), ikke ved å prøve å skru kniven gjennom røret.
Søren. Feil tråd.
I teorien bidrar ikke en humle tilsatt ved flameout med bitterhet, og Beersmith regner den som 0IBU. I praksis vil dette avhenge av hvor raskt du klarer å kjøle vørteren din. En god dose høyalfahumle i WP på 15-20 minutter mellom 70 og 80 grader vil gi 3-5 IBU.
Siden folk sier dette er gjennomførbart, så har jeg nå bestilt en glassbeholder med stor åpning for lagring (14-15 liter) og medium roasted eiketerninger/kuber.Ang. spørsmålene mine om eikefat, så har jeg jo ikke fått noen svar, og samtidig har jeg lest litt mer om eikefat. Jeg har kommet til at dette vil jeg foreløpig vente med. Først og fremst fordi det er en del utfordringer med oksygen og renhold. Det er mer sannsynlig at jeg kjøper et lite rustfritt lagringsfat eller en glassbeholder (billigere) på 12-15 liter og forsøker meg på lagring med eiketerninger. Det virker som en mer forutsigbar prosess og også mer konevennlig.
Høres det gjennomførbart ut?
Siden folk sier dette er gjennomførbart, så har jeg nå bestilt en glassbeholder med stor åpning for lagring (14-15 liter) og medium roasted eiketerninger/kuber.
Noen som har guider for fatlagring med eiketerninger?
Tenker både på behandling av terningene, dosering per mengde, lagringstid, temperatur mm. Tanken er altså at dette skal ligne litt på lagring på eiketønne, men uten oksygentilsiget.
Oksygentilsiget er jo en del av det som gir preget ved fatlagring, så jeg ville latt være å tenke at du skal etterligne fat og heller tenke at du skal gi eikepreg til lagra øl.Siden folk sier dette er gjennomførbart, så har jeg nå bestilt en glassbeholder med stor åpning for lagring (14-15 liter) og medium roasted eiketerninger/kuber.
Noen som har guider for fatlagring med eiketerninger?
Tenker både på behandling av terningene, dosering per mengde, lagringstid, temperatur mm. Tanken er altså at dette skal ligne litt på lagring på eiketønne, men uten oksygentilsiget.
Litt sent men men. Om du er veldig bekymret for oksidering av fat kan du smøre de med voks. Og trutning gjør du jo på badet. En 30-50 liter er ikke så veldig stor.
Syns fat passer perfekt til det du vil, og har det på trappen selv. Et protips uansett fat eller ballong vil være å brygge et fat for mye, slik at du kan backblende om du syns tonene fra fatet blir for mye. Personlig syns jeg og at tre måneder er et minimum for å få ut godsmakene av trevirket.
Angående hvilken eik og hva du bør marinere den i er jo helt opp til deg og ølstilen du velger. Men BW på franske konjakfat og RIS på bourbonfat er jo aldri feil [emoji41]