Janea
Norbrygg-medlem
Det vanlige er vel med 5-10 minutter igjen av kok. Knekk/knus frøene rett før de skal oppi vørteren
Da prøver jeg det .
Det vanlige er vel med 5-10 minutter igjen av kok. Knekk/knus frøene rett før de skal oppi vørteren
Er det mulig å bruke en 1 1/2" hole punch til å lage hull over et hull på 1" eller vil metallet gi etter?
kjeleveggen er vel omtrent et par mm tykk om jeg måtte tippe.
Amigase, kanskje?Tilsatte WLP530 på noe som skal bli en trippen 25. mars. SG 12. april var 1.040. SG i dag er 1.035. Mesket på rundt 66*C. OG: 1.082.
Skal denne gjære så sakte? Hva bør gjøres hvis noen har slitt med dette problemet tidligere? Har vugget lett på gjæringskaret et par ganger og det ser ut som om det er bra med krausen på toppen, men allikevel går det utrolig sakte. FG skal i utgangspunktet havne godt under 1.010.
530 kan være litt slik, det er bra du har krausen. Om den får eit litt voldsomt temperaturfall f.eks etter stormgjæringa kan den bunnfelle og stoppe opp/gå svært treigt. Men mi erfaring er at så lenge ein aldri lar tempen synke (har ei form for varme) så jobber den seg jamnt og trutt ferdig ganske kjapt.Tilsatte WLP530 på noe som skal bli en trippen 25. mars. SG 12. april var 1.040. SG i dag er 1.035. Mesket på rundt 66*C. OG: 1.082.
Skal denne gjære så sakte? Hva bør gjøres hvis noen har slitt med dette problemet tidligere? Har vugget lett på gjæringskaret et par ganger og det ser ut som om det er bra med krausen på toppen, men allikevel går det utrolig sakte. FG skal i utgangspunktet havne godt under 1.010.
Tilsatte WLP530 på noe som skal bli en trippen 25. mars. SG 12. april var 1.040. SG i dag er 1.035. Mesket på rundt 66*C. OG: 1.082.
Skal denne gjære så sakte? Hva bør gjøres hvis noen har slitt med dette problemet tidligere? Har vugget lett på gjæringskaret et par ganger og det ser ut som om det er bra med krausen på toppen, men allikevel går det utrolig sakte. FG skal i utgangspunktet havne godt under 1.010.
Ta det med ro, ikke rør. La humlen ligge i fred. Mulig den også synker etterhvert. Ihvertfall hvis du kjører coldcrash til slutt.Har en NEIPA til gjæring som jeg tørrhumlet (runde 1) for to dager siden, dag 3 av gjæringen. Har gjennomsiktig gjæringskar (fermzilla) så jeg ser at humlen ligger som et tykt lag på toppen. Er det «vanlig» å forsøke å røre forsiktig slik at humlen kommer mer i kontakt med ølet? Jeg er kjent med oksideringsfare i NEIPA, men vet ikke hvor risikabelt det er når ølet fremdeles gjærer aktivt.
OG var 1.082 og det er tilsatt 1 kg sukker. 210 g. syremalt og 6,7 kg. paleale.Hva var OG?, litt høy mesketemp kanskje..
sukker? evt. hvor mye og når?
Gradvis oppover siden 11. april. Sakte til 20*C. Cirka 21*C nå.530 kan være litt slik, det er bra du har krausen. Om den får eit litt voldsomt temperaturfall f.eks etter stormgjæringa kan den bunnfelle og stoppe opp/gå svært treigt. Men mi erfaring er at så lenge ein aldri lar tempen synke (har ei form for varme) så jobber den seg jamnt og trutt ferdig ganske kjapt.
Har amigase så det blir nødløsningen hvis den stopper helt.Amigase, kanskje?
Ville prøvd å gi dunken nokre roteringar slik at krausen går ned igjen, uten å suge inn luft, og sett opp tempen ei grad eller to.OG var 1.082 og det er tilsatt 1 kg sukker. 210 g. syremalt og 6,7 kg. paleale.
Lurer på om jeg har tenkt feil under bryggedagen og satt opp mesketemperaturen for å være sikker på god utgjæring. Den er i hvert fall satt opp til 76*C etter cirka en time ifølge notatene mine.
Gradvis oppover siden 11. april. Sakte til 20*C. Cirka 21*C nå.
Har amigase så det blir nødløsningen hvis den stopper helt.
Det bør gå bra
Jeg ville tippe infeksjon på grunn av dårlig rengjorte flasker, siden det bare gjaldt noen.Har begynt å drikke av et ferdigsett jeg brygget i begynnelsen av februar (Fuck Yeah IPA fra Bryggselv). De første flaskene var meget bra på smak,men i påsken drakk jeg 8 flasker av de og det rare var at i 3 av flaskene var det noe som jeg mest kan beskrive som kraftig acetonlignende smak,men ingen acetonlukt.Resten av flaskene var meget bra på smak.
Er det noen som kan forklare hvorfor dette skjer ?
Jeg ville tippe infeksjon på grunn av dårlig rengjorte flasker, siden det bare gjaldt noen.
Går det an å bruke vinklaring til å klarne cider? Liker de best uten så mye "grums", synes ihvertfall det ser bedre ut når den er klar. Cideren jeg lager er mangrove jack's pærecider.
Vinklarningen jeg har:
(Vinklaring)
Jeg våger meg å stille et spørsmål som nok har blitt stilt mange ganger før, men jeg klarte rett og slett ikke grave meg gjennom bro-science-grumset for å finne et klart svar når det gjelder dette:
Det jeg er på utkikk etter er diverse bryggeparametre når det kommer til BIAB-oppsett.
- Hvor mye vann går tapt i malten? Jeg har funnet 1 liter/kg hvis du ikke klemmer posen, og ned mot 0,5 liter/kg hvis du klemmer (diskusjonen om hva det har å si å klemme posen trenger vi ikke ta, der er det nok sprikende argumenter å ta av).
- Hva er forventet meske-effektivitet ved no-sparge BIAB (hele vannmengden i mesk)? Her fant jeg det største spriket, både her på forumet, BYO og Homebrewtalk. Jeg fant tall helt ned i 55% opp til noen-og-80. Noen som kan komme med noen gode erfaringstall? Også her er vel klemming av posen en faktor.
- Anbefalt kverningsgrad. Her ser det ut som 1-1,1mm er en gjenganger.