Dette er muligens et rart spørsmål heller enn et dumt. "Post hoc ergo propter hoc" er et latinsk ordtak som beskriver en tankefeil som gjør at vi enkle vesener antar at noe er årsaken til noe annet, kun basert på at de skjer etter hverandre.
Jeg drakk en hjemmebrygga dunkelweizen på fredag, og mens jeg drakk den kom det en hodepine snikende, som ikke slapp taket før søndags formiddag. Dama drakk en enhet av samme dunkelweizen noen timer etter meg, og fikk samme hodepine. Konsum av den dunkelweizen var det eneste vi gjorde likt den kvelden. Varte ikke like lenge for henne, men fortsatt godt ut i lørdagen. Så da er spørsmålet, kan det være noe med dette ølet som gir hodepine? Det kan også være fordi det var på fredag været i Oslo virkelig la seg på sommer-siden, og at vi begge ble dehydrert omtrent samtidig.
For øvrig ikke noe spesielt fornøyd med smaken av dette øllet. Får se om det endrer seg til det bedre.
Maltbase:
2.5 kg (50%) BestMalz Wheat Malt Grain 4.8 EBC
1.5 kg (30%) BestMalz Munich Dark Grain 28 EBC
1 kg (20%) BestMalz Caramel Aromatic Grain 50 EBC
Meskeprogram:
Temperature 66 °C 30 min
Temperature 72 °C 30 min
Gjærprogram (brukte Fermentis WB-06):
Primary 16 °C 2 days
Primary 17 °C 12 days