Ja, gjerne litt mer omhyggelig da bokser tåler mindre enn flasker.Hvordan sendes bokser per post? Er det innpakking med bleier osv. som er veien å gå, tilsvarende som for flasker?
Har fått eit gåvekort på Bryggselv på 2500, men anar ikkje kva eg skal bruke det på. Er det nokon som har gode forslag til noko "must have"? Føler no eg har alt eg treng egentlig.. Kva slags remedier ville dykk ikkje vore foruten?
Hadde vel brukt det på basemalt , so mykje so dokke bryggaJa der ser du. Hadde oss vunne hadde oss vist kva vi skulle brukt det til [emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hadde vel brukt det på basemalt , so mykje so dokke brygga
Har fått eit gåvekort på Bryggselv på 2500, men anar ikkje kva eg skal bruke det på. Er det nokon som har gode forslag til noko "must have"? Føler no eg har alt eg treng egentlig.. Kva slags remedier ville dykk ikkje vore foruten?
Har fått eit gåvekort på Bryggselv på 2500, men anar ikkje kva eg skal bruke det på. Er det nokon som har gode forslag til noko "must have"? Føler no eg har alt eg treng egentlig.. Kva slags remedier ville dykk ikkje vore foruten?
At du ikke får billig øl som hjemmebrygger? Etter at grunninvesteringene var gjort, har jeg brukt lite penger på annet enn forbruksvarer og råvarer. Det er ikke sånn at det stadig er noe jeg "må ha". (Ja, det var den nye store kjelen, da.) Ølet er definitivt billig - om jeg ser bort fra at jeg gir bort mye av det, da.
Joda. Råvarer og gjenbruk av gjær og slikt gjør det billig. Men jeg tør ikke tenke på hva andre ting har kostet meg. Eget rom, flislegging, rørlegger og en million andre viktige ting. Det er jo ikke alle som får sitte på finstua å tappe. Så da måtte jeg jo bygge finstue der jeg får tappe... Problemet mitt nå er at mitt bitte lille bryggeri ikke lenger har plass til alt utstyret og fruen sier nei til å bygge på huset.
Sent fra min SM-N950F via Tapatalk
Jeg har i hvert fall brukt starter dom har stått noen dager. 3-4 dager tror jeg det har gått uten at det har gitt noe problemHva er holdbarheten på starter i romtemperatur?
Hvordan er det med nye meskeposer? Må disse kokes/skylles/vaskes før første gangs bruk? Vørter skal jo kokes til slutt,men kan det være greier i en ubesudlet meskepose som setter smak?
Når jeg først har deg på tråden..Jeg tror jeg har skylt mine før første gangs bruk. Har ikke merka at noe blei galt, i alle fall. (Men det jeg ikke veit, kan jeg jo godt hatt vondt av.)
Når jeg først har deg på tråden..
Mitt første brygg i det nye oppsettet med meskepose ( 56l kjele og induksjonstopp) nærmer seg. Jeg ser for meg å gjøre som følgende:
1: Meske som vanlig i 60 min (tilsette malt i korrigert mesketemp, stort sett la stå men røre litt en gang eller to), eller til refraktometeret forteller meg at det er innafor. Deretter litt vorlauf
2: Heve meskeposen og la den renne av seg over kjelen i et dørslag/grillrist eller lignende, samt klemme forsiktig på meskeposen mot slutten får å få med mest mulig væske i første omgang.
3: Flytte meskeposen til midlertidig gjæringskar og skylle med resterende mengde vann (røre og la stå, mens jeg begynner å forberede til kok i kjelen)
4 Løfte opp meskepose og la den renne av seg i gjæringskaret og deretter tilsette dette i kokekjelen?
Koker du forresten på full pupp med 3500W? Isåfall hvor mye avdamping regner du med?
Den så litt snau ut i måla med 34cm i lengden? Eller er håndtaket teleskopisk? Kjelen er 41cm.